Slaba erekcija – nekoliko činjenica o slaboj erekciji

Slaba erekcija može da se definiše kao nemogućnost da se održi dovoljno jaka erekcija da se nastavi seks tokom vođenjem ljubavi. To je osetljiv deo tela koji mora biti u dobrom stanju da zadrži erekciju kao što i nervni impulsi u mozgu, kičmeni stub oko penisa, fibrozno tkivo mišića i vene u blizini penisa moraju takođe biti u dobrim uslovima da bi omogućili punu erekciju penisa koja se mora održati čak i kada je bilo koja od ovih aktivnosti ometena.

Slaba erekcija  – uzroci

Jedan od najvećih razloga zbog kojih muškarci imaju problema sa slabom erekcijom su bolesti kao što su dijabetes, multipla skleroza, neurološke ili čak i kardiovaskularne bolesti, što, u principu, čini većinu problema. Još jedan veliki problem bi mogao biti u vezi sa muškarčevim nervnim sistemom. Ako pušite , drogirate se ili mnogo pijete impulsi uređeni vašim nervnim sistemom mogu biti otežani, jer signal koji ide iz mozga u penis ne funkcioniše kako bi trebao.

Još jedan problem koji može da utiče na vašu sposobnost da postignete punu tvrdoću penisa su vaše godine. Kada muškarci napune 40 godina njihovo telo počinje da se menja. To je proces kojim rukovodi majka priroda i ne postoji ništa što možete da uradite da je zaustavite u procesu starenja koji provodi nad vama. Međutim, postoje dostupni lekovi za ovaj problem, to jest, slaba erekcija nije neizlečiva.

Slaba erekcija  – lek ili tretman

Danas postoje klinički testirani i dokazani proizvodi na tržištu koji garantuju da vam mogu pomoći kod problema sa slabom erekcijom. Neki od ovih proizvoda nazivaju se čak i prirodnim. Čisti, prirodni sastojci su ono što

Slaba erekcija

Ne brinite, probleme sa slabom erekcijom je često moguće rešiti bez lekova!

omogućava poboljšanje protoka krvi u penis. Neki od sastojaka uključuju:

  • Tongkat – Malezijski muškarci koriste ovu malu tajnu godinama za povećanje libida, seksualnih performansi te da se isprave erektilne disfunkcije.
  • L-arginin – Ovaj sastojak proizvodi azotni oksid koji vam omogućuje da imate tvrdu erekciju šireći krvne sudove u tkivu penica .
  • I, azot monoksid je supstanca od suštinskog značaja za protok krvi neophodnog za čvrstu erekciju.
VIŠE  Vitamin Q: Zašto bi trebalo da zanima vas i vašu kožu?

Postoji nekoliko psiholoških razloga koji mogu dovesti do problema erektilne disfunkcije .

Jedan od najčešćih psiholoških uzroka slabe erekcije je anksioznost, ovo se odnosi i na samoosuđivanje zbog  neuspeha u krevetu. Naime, ukoliko muškarac tokom čina vođenja ljubavi ne ispuni očekivanja samo jednom, bez obzira na razlog, to može da prouzrokuje psihološku patnju koja može da izazove samo nove neuspehe.

Posle određenih godina, depresija i anksioznost takođe ometaju normalan proces tela prilikom pokušaja da se uspostavi čvrsta erekcija. Odnos sa partnerom, osećaj straha ili strah da ćete biti uhvaćeni tokom čina ili strah od trudnoće mogu izazvati ovu situaciju u kojoj muškarac ne uspeva da postigne čvrstu erekciju. Stres na poslu, da li je nesigurnost u vezi sa finansijama ili karijerom u pitanju, ili sama veza, takođe može da smanji seksualne performanse muškarca.

Jedan od uzroka slabe erekcije može da bude i neuhranjenost i loše navike u ishrani.

  • Nedostatak cinka u ishrani može da uzrokuje ovaj problem.
  • Možda jedete previše brze hrane i fali vam vežbanja a to može izazvati trnjenje u nervima kičmene moždine i muškim genitalijama?
  • Možda previše pušite?
  • Hormonski disbalans uzrokuje nedostatak proizvodnje hormona testosterona ili preterano lučenje hormona prolaktina što takođe može biti uzrok ovog problema.
  • Hiper ili hipotireoza takođe izazvati hormonski disbalans i potiče erektilnu disfunkciju.
  • Neki lekovi koji se obično koriste za lečenje drugih medicinskih stanja kao što su antidepresivi, lekovi za visok krvni pritisak, antipsihotici i antiulcer lekovi mogu da izazovu problem sa slabom erekcijom.

Ako imate problema sa slabom erekcijom, verovatno ste, do sada, prepoznali ono što bi mogao biti uzrok vašeg problema. U tom smislu, najbolje bi bilo da se obratite lekaru i da se posavetujete o daljim koracima koje biste mogli i trebali preduzeti.

Ako u gore navedenom niste pronašli ništa što bi se moglo odnositi na vas, onda se duboko zamislite da li je problem partnerka, to jest, da li bi sa nekom drugom osobom stvari bolje izgledale.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *