Pripremite sami: jednostavni biljni sir

Pošto je biljna ishrana sve popularnija, tako su i recepti vezani za ovu vrstu ishrane. Ovdje dijelimo super jednostavan recept za pripremu veganskog sira koji koristi indijski orah kao bazu. Gotovo proizvod rezultira u kremastom „sirnom“ namazu s dodatkom malo svježeg limunovog soka.
Ako ste vegetarijanac, vegan, ili samo želite da isprobate nešto novo, ovo je predobar recept. Kako sve više i više dijeta isključuje mliječne proizvode, ovo je odlična opcija kada vam se pojavi ta žudnja za sirom. Postoji mnogo izbora na tržištu kada je u pitanju zamjena za sir, ali mnogi od ovih proizvoda su visoko obrađeni. Za ovaj recept potrebno je samo nekoliko sastojaka i veoma je lak za pripremu.

Jednostavni biljni sir od indijskih oraha

Količina: 1 – 1 i ½ šalice

Pripremite sami: jednostavni biljni sir
 
Priprema
Kuhanje
Ukupno
 
Pošto je biljna ishrana sve popularnija, tako su i recepti vezani za ovu vrstu ishrane. Ovde delimo super jednostavan recept za pripremu veganskog sira koji koristi indijski orah kao bazu. Gotovo proizvod rezultira u kremastom „sirnom“ namazu s dodatkom malo svježeg limunovog soka.
Autor:
Služenje: cold
Uputstvo
  1. U veliku posudu dodati sirove indijske orahe i vruću vodu. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se natopi 2-4 sata. Ocedite indijski orah i dobro isperite.
  2. U sjeckalicu, dodajte natopljeni indijski orah, sol, kvasac i sok od limuna. Seckajte sastojke na veoma sitne komadiće i mešajte često, stružući dno činije. Obrađujte smjesu dok ne bude veoma glatka, bez grudvica.
  3. Servirajte sa krekerima, domaćim kruhom ili kao umak sa svježim povrćem.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ocjeni recept: