Osam ideja da brže pripremite zdravu hranu

Evo mojih top osam ideja za pripremu brzih i laganih obroka…

Šta to zdravi kuvari imaju u svojim kuhinjama?

Kreiranje ukusne zdrave hrane kod kuće ne mora da bude teško ili da uzima puno vremena. U principu, sve je moguće brzo pripremiti, samo morate daznate kako. Volim Džejmi Oliverov je koncept 15 – minutnih večera, međutim, koliko god da te volim Džejmi, mislim da većina nas treba malo više vremena da pripremi takvo remek – djelo! Očigledno je da Džejmi nije video moju veštinu rukovanja nožem!

Advertisement

Kada je u pitanju večera, ja lično retko potrošim više od 20 minuta u kuhinji tokom nedelje, jer, iskreno, ima mnogo stvari koje treba da uradim, a vremena je malo. Tako je i s vama , pretpostavljam.

Doručak

Obožavam svoj blender, to je sve što ću vam reći!

Ručak

Rendaljka će vam pomoći da neverovatno brzo pripremite zdrav ručak. Ja svoju koristim za rendanje kupusa ( crvenog i / ili belog ), a zatim dodajem rendanu šargarepu, iseckane začine ( recimo, peršun ) i na kraju biber.

Brzo pripremite zdrav obrok uz pomoć jeftinih i dostupnih alatki.

Brzo pripremite zdrav obrok uz pomoć jeftinih i dostupnih alatki.

Da pripremim zdrav uravnotežen obrok služim ovo sa nekim proteinima ( kao što je tunjevina, piletina ili leblebije ) te sa zdravima mastima ( semenke ) – to je ukusan i super – zdrav obrok!

Advertisement

Grickalice

Ja koristim mini činiju koji sam dobila uz ručni blender da veoma brzo i lako pripremim umake! Imam i aparat za kokice koristim ga sve vreme. Kokice ne solim!

VIŠE  6 najboljih načina da ubrzate svoj metabolizam

Večera

Prvo, potreban vam je plan. Bez izuzetka, morate imati plan da bi pripremanje večera bilo manje bolno. Kada mi neko kaže da nema vremena da planira ( što ne traje duže od pet minuta ) ja ga pitam, kako ima vremena da ne planira? Stojati u redu u supermarketu nekoliko puta nedeljno ili zuriti u prazan frižider je daleko teže!

Imajte uvek pri ruci neke isprobane i testirane recepte.  Imati unapred pripremljene recepte za koje znate da će vam uspeti je odlična ideja – držite ih u nekom pretincu u kuhinji, tako da uvek možete na njih računati. Da, i nemojte biti u iskušenju da pripremite i one koji „mogli da“ budu uspješni a koje još niste testirali – ali ih odvojite od ovih za koje ste sigurni da „rade posao“!

Opremite se mudro, ja obožavam svoj aparat za kuhanje povrća na pari. Na tržištu možete pronaći i one koji se stave u sud za kuvanje, a koji su prilično jeftini! Kuvanje povrća na pari je mnogo bolje nego kuvati ga klasičnom metodom, jer tako ćete završiti bacajući vitamine i minerale!

Takođe, kao brzi preliv preko salate ili svježeg povrća, moram napomenuti da ne mogu da živim bez moje ručne cediljke za limun.

Advertisement

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *