Osam ideja da brže pripremite zdravu hranu

Evo mojih top osam ideja za pripremu brzih i laganih obroka…

Što to zdravi kuhari imaju u svojim kuhinjama?

Kreiranje ukusne zdrave hrane kod kuće ne mora da bude teško ili da uzima puno vremena. U principu, sve je moguće brzo pripremiti, samo morate doznate kako. Volim Džejmi Oliverov je koncept 15 – minutnih večera, međutim, koliko god da te volim Džejmi, mislim da većina nas treba malo više vremena da pripremi takvo remek – djelo! Očigledno je da Džejmi nije video moju vještinu rukovanja nožem!

Kada je u pitanju večera, ja lično rijetko potrošim više od 20 minuta u kuhinji tokom tjedna, jer, iskreno, ima mnogo stvari koje treba da uradim, a vremena je malo. Tako je i s vama , pretpostavljam.

Doručak

Obožavam svoj blender, to je sve što ću vam reći!

Ručak

Ribež će vam pomoći da nevjerojatno brzo pripremite zdrav ručak. Ja svoju koristim za ribanog kupusa ( crvenog i / ili bijelog ), a zatim dodajem ribanu mrkvu, isjeckane začine ( recimo, peršin ) i na kraju biber.

Da pripremim zdrav uravnotežen obrok služim ovo sa nekim proteinima ( kao što je tunjevina, piletina ili leblebije ) te sa zdravima mastima ( sjemenke ) – to je ukusan i super – zdrav obrok!

Grickalice

Ja koristim mini činiju koji sam dobila uz ručni blender da veoma brzo i lako pripremim umake! Imam i aparat za kokice koristim ga sve vrijeme. Kokice ne solim!

VIŠE  Neke činjenice o vašim prehrambenim navikama

Večera

Prvo, potreban vam je plan. Bez izuzetka, morate imati plan da bi pripremanje večera bilo manje bolno. Kada mi neko kaže da nema vremena da planira ( što ne traje duže od pet minuta ) ja ga pitam, kako ima vremena da ne planira? Stajati u redu u supermarketu nekoliko puta tjedno ili zuriti u prazan frižider je daleko teže!

Imajte uvijek pri ruci neke isprobane i testirane recepte.  Imati unaprijed pripremljene recepte za koje znate da će vam uspeti je odlična ideja – držite ih u nekom pretincu u kuhinji, tako da uvijek možete na njih računati. Da, i nemojte biti u iskušenju da pripremite i one koji „mogli da“ budu uspješni a koje još niste testirali – ali ih odvojite od ovih za koje ste sigurni da „rade posao“!

Opremite se mudro, ja obožavam svoj aparat za kuhanje povrća na pari. Na tržištu možete pronaći i one koji se stave u sud za kuhanje, a koji su prilično jeftini! Kuhanje povrća na pari je mnogo bolje nego kuhati ga klasičnom metodom, jer tako ćete završiti bacajući vitamine i minerale!

Također, kao brzi preljev preko salate ili svježeg povrća, moram napomenuti da ne mogu da živim bez moje ručne cjediljke za limun.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *