Osam ideja da brže pripremite zdravu hranu

Evo mojih top osam ideja za pripremu brzih i laganih obroka…

Što to zdravi kuhari imaju u svojim kuhinjama?

Kreiranje ukusne zdrave hrane kod kuće ne mora da bude teško ili da uzima puno vremena. U principu, sve je moguće brzo pripremiti, samo morate doznate kako. Volim Džejmi Oliverov je koncept 15 – minutnih večera, međutim, koliko god da te volim Džejmi, mislim da većina nas treba malo više vremena da pripremi takvo remek – djelo! Očigledno je da Džejmi nije video moju vještinu rukovanja nožem!

Kada je u pitanju večera, ja lično rijetko potrošim više od 20 minuta u kuhinji tokom tjedna, jer, iskreno, ima mnogo stvari koje treba da uradim, a vremena je malo. Tako je i s vama , pretpostavljam.

Doručak

Obožavam svoj blender, to je sve što ću vam reći!

Ručak

Ribež će vam pomoći da nevjerojatno brzo pripremite zdrav ručak. Ja svoju koristim za ribanog kupusa ( crvenog i / ili bijelog ), a zatim dodajem ribanu mrkvu, isjeckane začine ( recimo, peršin ) i na kraju biber.

Da pripremim zdrav uravnotežen obrok služim ovo sa nekim proteinima ( kao što je tunjevina, piletina ili leblebije ) te sa zdravima mastima ( sjemenke ) – to je ukusan i super – zdrav obrok!

Grickalice

Ja koristim mini činiju koji sam dobila uz ručni blender da veoma brzo i lako pripremim umake! Imam i aparat za kokice koristim ga sve vrijeme. Kokice ne solim!

VIŠE  Kako da pobijedim depresiju?

Večera

Prvo, potreban vam je plan. Bez izuzetka, morate imati plan da bi pripremanje večera bilo manje bolno. Kada mi neko kaže da nema vremena da planira ( što ne traje duže od pet minuta ) ja ga pitam, kako ima vremena da ne planira? Stajati u redu u supermarketu nekoliko puta tjedno ili zuriti u prazan frižider je daleko teže!

Imajte uvijek pri ruci neke isprobane i testirane recepte.  Imati unaprijed pripremljene recepte za koje znate da će vam uspeti je odlična ideja – držite ih u nekom pretincu u kuhinji, tako da uvijek možete na njih računati. Da, i nemojte biti u iskušenju da pripremite i one koji „mogli da“ budu uspješni a koje još niste testirali – ali ih odvojite od ovih za koje ste sigurni da „rade posao“!

Opremite se mudro, ja obožavam svoj aparat za kuhanje povrća na pari. Na tržištu možete pronaći i one koji se stave u sud za kuhanje, a koji su prilično jeftini! Kuhanje povrća na pari je mnogo bolje nego kuhati ga klasičnom metodom, jer tako ćete završiti bacajući vitamine i minerale!

Također, kao brzi preljev preko salate ili svježeg povrća, moram napomenuti da ne mogu da živim bez moje ručne cjediljke za limun.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *