Kako da uklonite fleke od vina

Recite zbogom flekama od vina

Obožavam crno vino, ali fleke od vina – naročito crnog vina – mogu vas moriti duže od mamurluka. Ne vredi plakati nad prosutim vinom ( osim ako su to zadnje kućne zalihe a do prvog dragstora treba pešačiti! ). Evo kako da uklonite fleke od vina.

Fleke od vina na odeći

Malo ste popili na žurci, i sledeća stvar koju znate je da ste svud po odeći poliveni vinom! U ovom slučaju ne morate juriti kući da očistite fleke. Jednostavno posušite ( ne trljajte! ) fleku čistom vlažnom krpom da izvučete vina koliko god možete. Dalje, naspite malo belog sirćeta na crvenu vinsku fleku. Verovatno ćete uspeti ukloniti većinu fleke. Kada se žurka završi, obavezno probajte ukloniti fleku sredstvom za uklanjanje mrlja, a zatim operite odevni predmet kao i obično.

Fleke od vina na nameštaju

Ključ za uklanjanje mrlja od crvenog vina sa presvlaka na stolici ili kauča je da se brzo deluje. Prvo, očistite višak vina sa čistom i suvom papirnom maramicom. Dalje, kombinujte u jednakim omerima deterdžent za suđe i

Fleke od vina - gore od mamurluka

Fleke od vina – gore od mamurluka

vodonik peroksid, a zatim ga primenite na vinske mrlje i ostavite nekoliko minuta da se tečnost upije pre nego što ga očistite čistom suvom krpom. Ako ovo ne ukloni mrlje, ponovite proces.

VIŠE  8 namirnica koje će pomoći vašem cveću da duže traje

Fleke od vina na pločicama

Uklanjanje mrlja od vina na pločicama je prilično lak zadatak, ali, ako se vino upije u fuge, onda to može biti malo nezgodno. Da biste uklonili mrlje od vina sa pločica, pomešajte malu količinu deterdženta za suđe sa veoma toplom vodom i obrišite mrlju sunđerom natopljenim u sapunici. Ako ovaj trik ne uspe, pomešajte jednake omere izbeljivača i sode bikarbone i nanesite ovu smesu na fleke, i pustite da odstoji pet minuta. Zatim obrišite fuge sa čistom suvom četkicom za zube i isperite toplom vodom.

Fleke od vina na tepihu

Da biste uklonili crvene mrlje od vina sa tepiha, sipajte belo vino preko fleka da neutrališe crvenu boju, a zatim očistite višak vino sa čistom, suvom krpom. Konačno, tretirajte uflekano mesto sa nekim deterdžentom za tepihe i isperite prema uputstvu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *