Kako da ubrzam internet konekciju?

Da li vaš broadband internet izgleda malo usporen? Ako je tako, može biti da za taj problem postoji jednostavno rešenje.

Slijedite sljedeće korake da biste saznali kako da ubrzate internet konekciju

Korak 1: Otiđite na http://www.speedtest.net/ i provjerite aktuelnu brzinu vaše internet konekcije

Korak 2: Saznajte koja je brzina koju plaćate internet provajderu (ISP). Možda ćete morati da ih kontaktirate telefonom da dobijete odgovor na to. Ako ste neko vrijeme bili zadovoljni sa brzinom koju ste plaćali, možda je vrijeme da sada povećate paket koji plaćate. Internet nudi sve više multimedijalnih sadržaja za koje vam treba i brža i stabilnija veza.

Korak 3: Saznajte koji internet paketi su dostupni u području u kojem živite.

Korak 4: Sada kada znate koju brzinu plaćate te koju je vaš hardver u stanju da proizvede, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi vaš internet radio brže:

 • Provjerite da li ste prekoračili mjesečnu količinu downloada. Neki provajderi smanjuju brzinu interneta kao rezultat prekoračenja mjesečnog limita.

  Kako da ubrzam internet

  Sva sam ti u depresiji, internet mi je spor!

 • Ako je moguće, uvijek koristite glavnu telefonsku utičnicu za vaš širokopojasni ruter.
 • Nemojte koristiti produžne kablove prilikom konekcije rutera na glavnu telefonsku utičnicu, ako je to nemoguće izbjeći, pokušajte koristiti što manji produžni kabal.
 • Uvjerite se da su sve ostale telefonske utičnice koje su u upotrebi opremljene mikrofiltrima. Ako to nije slučaj, to može dovesti do smanjenja brzine interneta.
 • Da li na vašem računaru rade neke nepotrebne aplikacije u pozadini? To može da uspori stvari značajno, ali može biti malo komplikovano da saznate da li se to dešava. Možda bi bilo najbolje da pitate za pomoć stručnjaka.
 •  Provjerite da li je antivirusni softver redovno ažuriran. Virusi i maliciozni softwer mogu značajno usporiti računar i internet.
 • Ako koristite WiFi (bežični internet), provjerite da li je zaštićen lozinkom. U suprotnom, možda se na vaš nalog ‘nakačio’ neki od komšija ili slučajnih prolaznika, te mu na taj način dajete internet konekciju besplatno!
 • Ako koristite laptop sa bežičnom konekcijom, pokušajte da ga koristite u drugoj prostoriji, ili razmislite o korišćenju mrežnog kabla za povezivanje sa ruterom.

 

VIŠE  Kako da očistim browser?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *