ABS dijeta

Svaka od nas, makar i potajno, želi ravne trbušne mišiće. Salo na stomaku, ili da se ljepše izrazim, masne naslage, nije samo trn u oku, nego može da bude i opasno po zdravlje, i upravo je ono meta nove ABS dijete.

Zagovornici ove dijete tvrde da imaju formulu kojom ćete sagorjeti masne naslage i dobiti ravan stomak za samo šest nedjelja promjenom načina ishrane i vježbanjem.

Dijeta i vježbanje imaju više učinka kada se primjenjuju kombinovano. Da bi dobili ravne trbušne mišiće, jednostavno morate i vježbati i držati dijetu. Pridržavajući se ABS dijete, trebate da sačinite svoj fitnes plan od 20 minuta dnevno, tri dana nedeljno tokom tri do šest nedelja.

Zagovornici ove dijete obećavaju gubitak do 5,5  kilograma masti sa stomaka tokom prve dvije nedelje plana, kada vježbanje nije obavezno, mada se preporučuje šetanje ( brzo hodanje ).

Protivnici ABS dijete kažu da su ovo nerealna očekivanja.

ABS dijeta: Šta sve možete jesti?

Centralni dio plana su 12 namirnica. Ove namirnice su naročito važne jer su bogate hranljivim materijama, sadrže proteine, kalcijum, i zdrave masti. Propisane su i veličine porcija kako bi se kalorije držale pod kontrolom.

ABS dijeta – namirnice

 1. Bademi i ostali orašasti plodovi
 2. Pasulj i druge mahunarke
 3. Spanać i ostalo zeleno površe
 4. Mlijeko: posno ili nemasno mlijeko, jogurt, sir.
 5. Ovsena kaša: nezaslađena.
 6. Jaja
 7. Ćuretina i drugo posno meso: biftek, piletina, riba
 8. Puter od kikirikija – potpuno prirodan, bez šećera.
 9. Maslinovo ulje
 10. Integralne žitarice
 11. Surutka
 12. Maline i drugo jagodasto voće

Jedite šest malih obroka dnevno, sa naglaskom na proteinima, koji su propisani za svaki obrok kako biste se osjećali zadovoljni te mogli da nahranite mišiće. Obroci su usmjereni na namirnice koje će vam dati dodatnu energiju, predviđene planovima i receptima u toku tri nedjelje. Predviđa se da unesete rasponu od 1400-1600 kalorija dnevno.

Pijte puno vode, alkohol ograničite na 2-3 pića nedeljno, a jednom nedeljno možete si priuštiti jedan obrok kada ćete jesti sve što želite.

VIŠE  Kako da skinem stomak?

Ono što nije na meniju su rafinisani ugljeni hidrati, peciva, šećer, bijeli pirinač, tjestenine, visoko fruktozni kukuruzni sirup, pržena hrana, margarin, hrana napravljena sa djelimično hidrogenizovanim uljima, punomasni mliječni proizvodi, masno meso, zasićene masti i trans masti .

Kako djeluje ABS dijeta?

Naglasak ABS dijete je na dijetalnoj ishrani. Potrebno je šest malih obroka dnevno da bi tijelo bilo dobro hranjeno zdravom hranom te da podstakne sagorijevanje masti zadržavajući mišićnu masu.

ABS dijeta

ABS dijeta kaže da je moguće!!!

Hranljive namirnice, zdravi proteini i ugljeni hidrati koji sporo sagorijevaju – u kombinaciji sa napornim treningom – ključna su mješavina za održavanje mišićne mase i ubrzavanje gubitka masti.

Iako ABS dijeta negira da je u suštini „dijeta“, ona to zaista jeste –  dijeta sa detaljnim planom. To nije kratkoročni plan ishrane – to je plan zdrave ishrane koji je potrebno primjenjivati čitav život.

Kreirana da bi vam pomogla da poboljšate svoj izgled i  zdravlje, ABS dijeta može smanjiti holesterol i krvni pritisak, te smanjuje rizik od dijabetesa i određenih oblika raka.

ABS dijeta: šta kažu eksperti?

Ishrana u šest manjih obroka dnevno ( sa proteinima u svakom obroku i mnogo zdrave hrane u kontrolisanim porcijama ) i redovne vježbe svakako su u prednosti pred dijetama koje vam obećavaju čuda pukim izgladnjivanjem.

Jedna od protivrečjnosti je obećanje izgradnje mišića, što zahtijeva odgovarajuće kalorije, proteine, i fizički napor. To je teško ostvariti planove sa  manje od 1600 kalorija čak i tokom prve dve nedjelje, kada je vježbanje opcionalno. Pa i gubitak masnih naslaga, možda je u ovom slučaju više gubitak vode iz organizma.

Razvoj trbušnih mišića ( tzv. „six pack“ ili siks pek ) zahtijeva intenzivan fizički trening. Ne možete masne naslagejednostavno pretvoriti u mišiće nego možete skinuti masne naslage i izgraditi mišiće.

Stanje koje ćete postići ABS dijetom, čak i ako se u potpunosti pridržavate plana, zavisi odviše faktora: genetike, treninga, nivoa masnih naslaga, itd.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *