Kako da operem ruke od oraha?

Kratko uputstvo kako da uklonite crne mrlje od oraha na koži.

Orasi, koji se beru u jesen, odmah po branju zahtevaju ljuštenje kako bi se sačuvali ukus i boja ploda. Rukovanje orasima, obično vas ostavi zaprljanih ruku. I to ne mao zaprljanih ruku. Kod onih nešto nespretnijih, moguće je

Advertisement

Kako da očistite ruke od orahovog soka

Kako da očistite ruke od orahovog soka

uprljatii odeću. Da biste izbegli mrlje koje su prilično problematične, naročito ako radite u uredu, na šalteru ili ste u bilo kojoj drugoj svakodnevnoj komunikaciji sa klijentima, nosite staru odeću i gumene rukavice. Ako vam se ruke ipak zaprljaju, izbegavajte da dodirujete lice ili neki drugi izložene kože kako bi ste sprečili širenje mrlja od oraha. Ipak ove mrlje se mogu ukloniti uz pomoć svakodnevnih i svima dostupnih proizvoda za domaćinstvo. Mrlje će na kraju same nestati, a u međuvremenu, da ne biste čekali, preporučujemo vam da uradite sledeće.

VIŠE  Limun i aromaterapija?

Advertisement

Potrebni su vam:

 • Limunov sok
 • So
 • Sunđer
 • Sapun
 • Voda
 • Sirće
 • Jestivo ulje

Evo šta ćete uraditi kako biste očistili kožu nakon branja oraha

 1. Što prije namažite ruke ( ili bilo koji drugi uprljani dio kože ) svežim limunovim sokom. Što duže držite ruke zaprljane, teže ćete ih očistiti. Pospite dovoljno soli na kožu da lagano pokrije mrlje.
 2. Obrišite kožu sa sunđerom, dok je prekrivena sokom od limuna i solju. Isperite sapunom i vodom.
 3. Ponovite ovu proceduru ako mrlja i dalje i dalje nije uklonjena. Ili , možete da pokušate da pokvasite kožu sa drugim kuhinjskim sredstvima kao što su, sirćeili biljnog ulje. Ako izaberete drugu supstancu za drugi pokušaj uklanjanja mrlja od orahovog soka, isperite  kožu na isti način kao i ranije, dakle, sapunom i vodom.
 4. Temeljno isperite kožu u sapunici. Nanesite kremu ako ste prilikom pranja iziritirali kožu.

Advertisement

1 Comment

 1. Ahmet

  jul 19, 2016 at 7:34 pm

  Pomozite mi 4.5 godina pokušavam da se resim ovog problema.ja sam Iz Beograda imam 18 godina i stvarno bih vas zamolio da mi nadjete neko rješenje.dakle moj problem je to da sam ljusku nezrelog oraha nanosio na nisu sad imam teskoca u vezi stim svašta sam koristio razne kreme i swe i svašta medjutim ništa nije pomoglo braon smedja fleka je i dalje tu. Molim vas da mi pronađete rješenje za ovaj slučaj,unapređ hvala!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *