Zašto se tetovirati

Šta god da radite u životu i kakve god odluke da donosite, važno je da ste rukovođeni pravim razlozima. Isto je i s tetovažom. Pre nego što se odlučite za ovaj korak, dobro razmislite, jer tetovaža je ipak trajna. Evo nekih od prihvatljivih razloga zašto se tetovirati:

Imate ružan ožiljak koji želite da prekrijete.

Sasvim legitiman razlog. Ako na vašoj koži već postoji nešto što vam smeta, a ne možete da ga uklonite, možete ga prekriti! Tetovaže se uspešno izrađuju preko ožiljaka, s tim da je potrebno sačekati minimum godinu dana nakon skarifikacije, a poželjno je i duže. Tetovaže se ne rade na „svežijim“ ožiljcima.

Već imate tetovažu koja vam se više ne dopada, ali ne možete da je uklonite laserom

Ovakvi slučajevi nisu retki. Bilo da je u pitanju pigment koji se teško uklanja (ovo se često dešava sa crvenim, belim i žutim pigmentima) ili neki drugi razlog zbog kojeg je nemoguće rešiti se tetovaže, prepravka ili potpuno prekrivanje tetovaže mogu da reše problem. Međutim, dobro razmislite kakvom tetovažom želite da prekrijete postojeću, jer nije moguće bezbroj puta tetovirati isti deo kože. Drugim rečima, nećete moći nebrojeno puta da prepravljate svoje tetovaže, pa pažljivo odaberite novi motiv.

Želite da obeležite nešto važno

Ovo je u redu, ukoliko je u pitanju nešto krajnje lično, vezano za najbliže članove porodice ili neki događaj u vašem životu koji je izuzetno važan (ovde ne računamo datum kada je vaš omiljeni fudbalski tim pobedio u važnoj utakmici. Ne kažemo da ovo nije važno, ali razmislite da li želite ovo da ovekovečite na svojoj koži). Napravite prioritete. Ako budete obeležavali baš sve što vam na prvi pogled deluje važno, ubrzo ćete biti prekriveni „važnim događajima i likovima“, do te mere da ni sami nećete moći da se snađete na rođenom telu.

VIŠE  Puževa sluz, ovčija mast i ostali neverovatni čudni sastojci kozmetičkih proizvoda

Jednostavno volite tetovaže

I ovo je legitiman razlog. Imate pravo da volite šta god volite, sve dok to ne ugrožava druge ljude i vas same. Pametno birajte na kojem delu tela će vam biti tetovaža. Možda ćete jednog dana potpuno promeniti životni stil (pronaći posao iz snova, koji nećete moći da obavljate ako vam je lice istetovirano, itd.); zato je uvek pametno da odaberete mesto koje ćete moći da pokrijete onda kada je to potrebno. Kad smo već pomenuli lice, treba da kažemo da tetoviranje lica nije dobra ideja. U nekim saveznim državama u SAD tetoviranje lica je čak protivzankonito.

Ako ste tinejdžer, znajte da će se način na koji vidite sebe promeniti za nekoliko godina, pa ćete onda hteti i drugačiju tetovažu od ove koja vam se sada sviđa. Veliki procenat tinejdžerskih tetovaža doživi kasnije modifikacije.

I ako niste od onih koji tetovažom obeležavaju nešto posebno, budite pažljivi pri izboru motiva. Važno je da to što će vam biti na koži zaista ima neke dublje veze s vama i vašim životom. Ako vam je nešto „slatko i simpatično“, to nije dovoljan razlog da to večno utisnete na svoju kožu. I još jedna stvar: ista tetovaža izgledaće potpuno durgačije na dve različite osobe. Obratite pažnju na to da li vam tetovaža dobro „stoji“ na delu tela koji želite da ukrasite.

Izvor: http://www.tattoobeograd.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *