Šta žene zaista žele?

Ono što žene žele u vezi je zaista jednostavno…

Pored pitanja o smislu života i sadržaju hot doga, mnogi muškarci postavili su si pitanje „Šta žene zaista žele?“. Drage žene, ne trebate se stideti, svesne smo da smo komplikovana stvorenja. I, još jedna stvar koju treba priznati, funkcionišeno na različitim talasnim dužinama od muškaraca, pogotovo kada je reč o vezama. Najbolji primer naše rodne razlike dolazi iz članka koji je internetom kružio prošle godine a tema mu je bila „zašto muškarci varaju“. Najubedljivije svedočenje bilo je svedočenje transseksualca, muškarca koji je to postao zahvaljujući hormonskoj terapiji. Zahvaljujući testosteronu, ovaj muškarac je osetio manju emocionalnu vezanost za seks, a više fizičkog poriva da osvaja, bez obzira na posledice. Fascinantno.

Dakle, razlikujemo se. Ali, žene nisu baš tolika tajna kolika često ispadnemo zahvaljujući muškarcima. Dokaz? Sastavila sam listu od 10 jednostavnih stvari koje žene žele. Napomena: na ovoj listi nećete naći dijamantne prstenove ili druge skupocene predmete. Iako mnoge žene zaista od muškaraca žele luksuzne stvari, kada malo bolje proanalizirate to su samo fizičke manifestacije neke od tačaka na ovoj listi. Obećavamo.

Poštovanje

Pokažite nam svojim delima da poštujete naše mišljenje, karijere, interesovanja, prijatelje, telo i um. Ne morate da se slažete sa svim što kažemo ili radimo, ali pokušajte da poštujete naše mišljenje kao dragocen doprinos. Sledite zlatno pravilo i tretirajte nas kao što bi želeli da budete tretirani: budite iskreni, pošteni, dobri i pažljivi.

Seks

Da, mi volimo seks. Ali, imajte na umu da postoji više faza kroz koje treba proći u spavaćoj sobi, a ne samo jedna. Pokušajte se zaustaviti na svakoj umesto da budete toliko fokusirani na samo jednu -verujte mi, bićemo vam veoma zahvalne! Isto tako, setite se da postoje mali, ali veoma biti fizički dodiri,  poput masaže. Čvrst stisak ramena nam nikada neće dosaditi. I češkanje po glavi, takođe prija.

Romantika

Još jedna noć na kauču, uz TV? Samo zato što ostajemo kod kuće, ne znači da veče ne može biti romantično. Upalite nekoliko sveća i pustite da vidite gde će nas noć odvesti. Tretirajte nas kao svoje devojke, čak i nakon što

Sve što žene žele u suštini je veoma jednostavno!

Sve što žene žele u suštini je veoma jednostavno!

vam postanemo žene. Noćni izlasci, maženje u kolima, ljubljenje kao kada smo prvi put izašli – sve su to stvari zbog kojih smo se zaljubile u vas, i koje ne moraju da prestanu samo zato što sada treba da platimo račune, očistimo kuću, okupamo decu. Donesite nam cveće čak i kada nema nekog posebnog povoda, poput osmog marta. Ne mislim na buket ruža od 50 eura. Čak i nekoliko ruža bilo bi dovoljno da nam izmami osmeh.

Vreme

Mi razumemo da veze ne mogu biti samo  vino i ruže, ali kad bi jednostavno pronašli vremena da budete sa nama i da nas tretirate kao svoj glavni prioritet, reklo bi više od svih fensi poklona i lepih pisama koje biste ikada mogli napisati. Ovo uključuje i to da nam pomognete u kući. Realnost je 21. veka da su oba partnera verovatno zaposlena. Ako vam se desi da se vratite kući pre nas, zašto ne biste uzeli usisivač ili pokupili prljavo rublje? Ako iznesete đubre bez da vas to zamolimo, velike su šanse da ćete u spavaćoj sobi biti adekvatno nagrađeni.

VIŠE  10 načina da svakodnevno unaprijeđujete svoj brak

Večera

U kućnoj režiji. Ne morate biti dobri u kuvanju. Ni vodu ne morate znati skuvati. Ali dočekati nas na vratima sa isprženim ribljim štapićima ( ili s čime god što vam se čini da biste znali spremiti ), nakon dugog i napornog radnog dana, značilo bi da ste mislili na nas, i da nas razumete.

Komunikacija

Žene imaju uši. Znamo da nas volite, ali ponekad bi bilo lepo to i čuti. Ponekad smo nesigurne. Ne volimo biti takve, ali realnost je da suviše često primećujemo svoje telesne nedostatke, a zanemarujemo prednosti. Dakle, hajde da znamo kada mislite da smo zgodne. Recite nam da smo lepe. To nam pomaže da se osećamo dobro. Osim toga, kada se osećamo seksi verovatnije je da ćemo tada i delovati seksi. Reči pohvale su takođe poželjne. Recite nam da su vam se jako svidele lazanje koje smo napravili. Zahvalite nam što smo odvezle decu u školu. Primetite da smo očistile kupatilo. Ne morate preterivati, samo nam dajte do znanja da primećujete napore koje ulažemo i da to cenite.

Doslednost

Dosledan ne znači biti dosadan i predvidljiv. To znači da možemo biti sigurne da ćete nam dati ljubav i podršku kad nam je to potrebno. Znati da oboje želimo isto i da oboje ulažemo napore, čini nas da se osećamo sigurnijim sa vama.

Učestvovanje

Ne morate voleti sve što i mi ( možda bi se malo i zabrinule kad bi bilo tako ), ali pokažite interesovanje za naše strasti, bilo u vezi karijere, sporta ili hobija. Slušajte kad razgovaramo sa vama. Žene ne govore samo zato da čuju sopstveni glas, one žele da se povežu sa vama i to je jedan od najefektivnijih načina da to i učine. To takođe znači da treba da obratite pažnju na male stvari – koje glumce ne podnosimo, kakav dezodorans nam se sviđa ili nešto tome slično.

Humor i skromnost

Ove dve osobine obično idu ruku pod ruku. To ne znači da morate da pucate od viceva ili da nas neprekidno zabavljate, bilo bi dovoljno da ste sposobni da se ponekad nasmejete i na sopstveni račun. Muškarci koji sebe shvataju previše ozbiljno, „spuštaju“ sve ostale.

Izazov

Ne ona vrsta izazova koja vezu čini nestabilnom, nego onaj pozitivni izazov koji nas motiviše da uradimo, ili da postignemo ono što želimo. Istraživanja pokazuju da su partneri koji se međusobno podstiču da ispune svoje ciljeve – drugim rečima, ne podržavaju lenjost ili druge loše navike – na kraju srećniji od onih koji se ne mogu osloniti jedno na drugo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *