Nekoliko mitova o ljubavnim vezama

Odvojimo nekoliko trenutaka da dobro i dubinski razmotrimo ljubavne veze. Najlakše je misliti da je „trava uvek zelenija negde drugde“ kada je reč o vašem ljubavnom životu, ali to vam može doneti više štete nego koristi.

Oko nas postoji toliko mitova o tome šta se dešava u drugim ljubavnim vezama, da, ukoliko poverujemo u iste, to samo može škoditi našem odnosu sa voljenom osobom. Nadamo se, da će vam ovaj članak pomoći da pronađete novi pogled na vašu vezu.

Drugi izgledaju zaljubljenije

Savet: Sledeći put kada budete u društvu, u kupovini, na javnom mest uopšte, zgrabite vašeg partnera za ruku i jako ga poljubite! Čak i mali znaci pažnje u vezi će dati dugoročne rezultate.

Teško je ne primetiti par koji se drži za ruke u prodavnici ili se nežno ljubi u uglu restorana. Na javnim mestima, svakodnevno ćete nailaziti na parove koji su naizgled srećniji od vas. Opet, to ne govori ništa o vašoj vezi! Umesto što ste zavidni i hteli biste da ste na njihovom mestu, imajte na umu da su sve veze različite. Par koji se u marketu drži za ruke, možda je zajedno tek mesec dana, a par koji se ljubi u uglu restorana možda je zajedno tek nekoliko nedelja. Svi imamo svoje puteve, zapamtite to!

Mi nemamo ništa zajedničko, tako da nema šanse da ćemo ostati zajedno

Da li ste znali? Parovi koji rade sve zajedno vremenom će postati emocionalno „navezani“ jedno na drugo. U vezi to nikada ne može biti dobro! Negujte vaše razlike!

Da li vi i vaš partner gledate različite televizijske emisije, imate različite ukuse u muzici i volite da provodite svoje slobodno vreme radeći različite stvari ? Ako je tako, to je u redu! U stvari, to može učiniti vaš odnos boljim od

Jesu li drugi parovi zaista sretniji?

Jesu li drugi parovi zaista sretniji?

onog u kojem oba partnera uživaju u istim stvarima. Sve dok ste oboje spremni da se aktivno interesujute za hobije onog drugog, sve će biti u redu. Razmislite – možete upoznati jedno drugo sa novim filmovima i različitim bendovima i izazvati znatiželju različitim aktivnostima. Što ste različitiji jedno od drugog, više ćete svog partnera naučiti o svetu.

VIŠE  10 načina da svakodnevno unaprijeđujete svoj brak

Mi ne rešavamo svoje probleme

Ako ste u vezi, morali biste imati sposobnost rešavanja velikih problema? Pa, možda i nije tako. Istina je sledeća: većina problema u vezi je nerešiva, budući da bismo morali promeniti ono što mi jesmo, a što znamo da je u suštini nemoguće. Umesto toga, potrudite se da postignete kompromis koji će vam oboma odgovarati, i ne vraćajte se na sukobe.

Nikad ne idite u krevet ljuti

Ako ste dvoje ljudi u vezi koji nikada ne idu u krevet ljuti, preklinjem vas, javite se! Nikada nisam razumela ovu logiku , zato je i smatram mitom. Ponekad  je najbolje što možete da uradite za vašu vezu da malo odspavate. Odmorite se jedno od drugog a o problemu pričajte kad oboje malo ohladite. U ovom trenutku stvari mogu prilično osetljive i eksplozivne, tako da nema ništa loše u uzimanju tajmauta. Čak i ako odete u krevet ljuti više noći zaredom, i to je u redu . Na kraju, oboje ćete se smiriti do tačke u kojoj ćete moći da zrelo razgovarate o problemu koji vas muči .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *