Kako da vam lokne traju duže?

10 savjeta koji će vam pomoći da održite svoje lokne satima

Ako ujutro koristite vruće viklere ili uvijače za kosu, a kosa vam se ispravi do ručka, isprobajte ove trikove koji će vam pomoći da zadržite lokne cijeli dan:

  1. Ne perite kosu svaki dan. Kose sa malo prirodne masnoće može se bolje i lakše oblikovati nego kada je apsolutno čista.
  2. Koristite lagane regeneratore. Jaki regeneratori mogu ostaviti tragove na vašoj kosi, opterećivajući je i ispravljajući . Ako vam zbog oštećenja treba neki jači regenerator, vodite računa da ga dobro isperete.
  3. Isušite kosu prije nego što je oblikujete. Poslije tuširanja, nježno uklonite višak vlage iz kose ručnikom. Previše mokru kosu je teško urediti.
  4. Primijenite Volumizer. Ako se vaša kosa teško oblikuje, velike su šanse da je rijetka i mlitava. Volumizer će je podići i postaviti temelj za stajling.
  5. Tretirajte oštećene krajeve. Nanesite malo kreme za kosu samo na krajevima oštećene ili kemijski tretirane kose. To će vam pomoći da zagladite suhe dijelove kose, što je nezaobilazan dio oblikovanja kose.
  6. Sušite je odozdo . Ovo daje kosi prirodan oblik, što je odlična polazna tačka za pravljenje lokni.
  7. Izaberite profesionalne uređaje. Oni zagrijavaju ravnomjernije i postižu višu temperaturu od mnogih jeftinih alata.
  8. Poprskajte kosu sprejem prije nego što ju počnete oblikovati.
  9. Poprskajte kosu sprejem i sa donje strane, također. Što čvršća kosa bude, bolje će izdržati dan.
  10. Ponovno poprskajte lokne sprejem tokom dana, Pantene ima odličan proizvod koji će oživjeti vaše lokne. ( Pantene Curl Revive )
VIŠE  Zašto se tetovirati

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *