Kako da jeftino osvježite izgled vašeg kupatila?

Kupatilo  je u odnosu na ostatak prostora, relativno mali dio kuće ili stana, ali da biste je propisno sredili, potrebno vam je dosta novaca. To se odnosi kako na sredstva za čišćenje, tako i na eventualne prepravke koje se u kupatilu s vremena na vrijeme moraju raditi. Međutim, ako znate tajne zanata, možete relativno jeftino postići svježiji izgled kupaonice!

Tuš mora biti besprijekorno čist

Mnogo prljavštine u kupatilu se vjerojatno nalazi pod tušem ili u kadi. Umjesto kupovine skupih proizvoda za čišćenje, koristite sok od limuna i kantu limuna. To je sve što vam je potrebno za otklanjanje plesni kako bi vaš tuš povratio stari sjaj.

Očistite mrlje u kupatilu

Ne brinite se za čišćenje mrlja u kupatilu, koristite ocat. Neka ocat odstoji na zaprljanim površinama i ono će pojesti svu prljavštinu. Isperite i ponavljajte sve dok vaše kupatilo ne bude potpuno čisto. Ocat se može koristiti i za čišćenje poda kupaonice.

VIŠE  Kako da uklonite fleke od vina

Očistite umivaonik

Sljedeće na redu u vašoj misiji da očistite kupatilo je umivaonik i pločice oko njega. Ovaj put, mješavina soka od limuna i sode bikarbone služit će vam kao moćna pasta. Ova pasta će ukloniti naslage vodenog kamenca i tragove sapuna i pasti za zube.

Sitno ali bitno osvježenje izgleda kupatila

Da završite svoj ​​projekt uređenja kupatila, isprobajte sa jednim manjim i pristupačnim osvježenjem koje će imati veliki utjecaj. Jedna od ideja je da  obojite zidove kupatila u svjetlu boju. Druga ideja je da stavite nove, sjajne slavine. Ako vaš pod star ili oštećen, zamijenite ga s novim pločicama. Ne trebate promijeniti sve. Fokusirajte se na jednu stvar i sredite je.

Novi elementi

Nova tuš zavjesa, staze ili police će dati vašem kupatilu potpuno novi izgled.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *