8 namirnica koje će pomoći vašem cveću da duže traje

Kako da vam cveće traje duže? Evo kako…

Ako ste u potrazi za načinom da ruže koje ste dobili za Dan zaljubljenih, diplomski buket ili aranžman za godišnjicu ostanu rascvetani i sveži još nekoliko dana, probajte neki od ovih saveta koristeći namirnice koje imate u kući za očuvanje vašeg cveća kako bi potrajalo duže.

Aspirin

Ovo je oproban – i – pravi način da ruže i drugo sveže rezano cveće potraje duže: Stavite izlomljeni aspirin u vodu pre nego što dodate cveće. Takođe, ne zaboravite da svakih nekoliko dana promenite vodu u vazi.

Izbeljivač

Sveže rezano cveće će ostati duže sveže ako dodate 1 / 4 kašičice belila po 1 litru vode. Postoji još jedan popularan recept u kojem se savetuje sipanje 3 kapi izbeljivača i 1 kašičice šećera na 1 litar vode. Uz to što će vam cveće trajati duže, ovo će takođe sačuvati vodu od zamućivanja i sprečiti rast bakterija.

Novčići

Vaše ruže i drugo rezano cveće će ostati duže sveže ako u vodu dodate sitne kovanice i kocku šećera. Smatra se da bakar, koji se nalazi u kovanicama, deluje kao zakiseljivač, što sprečava rast bakterija.

8 namirnica koje će pomoći vašem cveću da duže ostane sveže

8 namirnica koje će pomoći vašem cveću da duže ostane sveže

Lak za kosu

Baš kao što čuva vašu frizuru, lak za kosu može da sačuva vaše rezano cveće i da mu pomogne da duže izgleda sveže. Odaljite se od buketa i brzo ga pošpricajte, ali samo sa donje strane lišća i latica.

VIŠE  6 sredstava za čišćenje koje već imate u svom domu

Gazirana pića

Ne prosipajte one poslednje kapi gaziranih pića. Sipajte oko 1 / 4 šolje u vodu u kojoj držite rezano cveće. Šećer u gaziranim pićima će pomoći da cvetovi traju duže. Napomena: Ako imate providnu vazu i želite da voda ostane bistra, koristite neki od bistrih sokova, kao što su Sprite ili 7 – Up.

Šećer

Napravite sopstveni konzervans da rezano cveće duže ostane sveže. Rastvorite 3 kašike šećera i 2 kašike belog sirćeta u litri tople vode. Kada stavite cveće u vazu, proverite da li su stabljike cvetova potopljene u vodu 7-10 cm. Šećer hrani biljke, dok sirće inhibira rast bakterija. Bićete iznenađeni koliko dugo cvetni aranžman može ostati svež!

Jabukovo sirće

Svako voli da rezano cveće ostane sveže koliko god je to moguće, a za to postoji i nekoliko dobrih metoda. Jedan od načina je da u vodu u vazi sipate 2 kašike jabukovog sirćeta i 2 kašike šećera, pre nego što stavite cveće. Obavezno menjajte vodu ( sa više sirćeta i šećera, naravno ) svakih nekoliko dana da povećate dugovečnost vašeg cveća.

Votka

Tajna čuvanja dobrog izgleda rezanog cveća što je duže moguće, je da se smanji rast bakterija u vodi i da se obezbedi hrana koja će biti zamena za ono što bi cvet dobio da nije rezan, to jest, što bi dobio iz zemlje. Dodajte nekoliko kapi votke ( ili nekog drugog bistrog alkohola ) u vodu za cveće zajedno sa 1 kašičicom šećera. Promenite vodu svaki drugi dan, svaki put sipajući i votku i šećer.

1 Comment

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *