7 kreativnih načina da iskoristite sok od ananasa

Pijte ga, cedite ga, mirišite ga, jedi ga, utrljajte ga u svoju kožu. Sedam ukusnih i neobičnih načina da ubacite sok od ananasa u svoju svakodnevicu.

1. Sirup za kašalj

Ne samo da je ukusniji od sirupa za kašalj, sok od ananasa je i efikasnije sredstvo. Delujući kao prirodno sredstvo protiv klica sok od ananasa može ublažiti upalu grla i kijavicu. Pun je hranljivih sastojaka, i mnogo zdraviji od bilo kojeg sastojka kojeg možete naći u apoteci.

2. Umanjuje bol kod dojilja

Imate ili ćete uskoro dobiti bebu? Obezbedite se konzervama soka od ananasa! Sok od ananasa smanjuje nadutost i ublažava bol kod dojilja. Kao prirodno anti – upalno sredstvo, pomaže pročišćavanje mlečnih kanala.

3. Čuva jabuke svežim

Koristite sok od ananasa da biste sprečili tamnjenje krišaka jabuke. Ne samo da će da izgledaju bolje , nego će imati i bolji ukus.

4. Sredstvo protiv nadimanja

Ananas sadrži veliku količinu bromelaina, ekstrakta koji se nalazi u biljkama. Bromelain je poznat po tome da smanjuje gasove i nadimanje, ali i da pomaže u borbi protiv začepljenja krvnih sudova i kancera. Pijte sok od ananasa ili dodajte kockicu ananasa u čašu vode, ne može vam odmoći.

VIŠE  4 grickalice koje će vam pomoći da zaspete

5. Maska za lice

Ananas je odličan za vašu kožu, zahvaljujući tome što je bogat vitaminom B. Osim toga, enzimi koji se nalaze u njemu su odlični u uklanjanju i sprečavanju pojave akni. Odličan je za osetljivu kožu, te se od soka ovog voća može napraviti odlična maska za lice.

6. Osveživač za prostorije

Pomešajte sok od ananasa sa nekoliko kriški limuna i ekstraktom kokosa. Skuvajte ove sastojke sa vodom i ceo dan uživajte u mirisu sasvim prirodnog osveživača prostorija.

7. Sredstvo za depiliranje

Prilikom depiliranja, namažite noge smesom šećera, ulja ( kokosovo ili maslinovo ulje ), i nekoliko kašika soka od ananasa. To će vam pomoći da vaše noge budu sasvim glatke, mirisne, a izbeći ćete i svako moguće crvenilo kože.

Izvor: https://www.sokovi.org/

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *