6 sredstava za čišćenje koje već imate u svom domu

Od onih dosadnih belih mrlja od dezodoransa na vašoj maloj crnoj haljini do mrlja od rđe u kupatilu, neke mrlje jednostavno niste mogli da uklonite – sve do sada.

Na ovu listu stavili smo zajedno iznenađujuće savete da te mrlje uklonite jednom za svagda. Najbolje od svega, verovatno već imate sva sredstva koja su vam potrebna.

1. Mrlje na drvenim površinama
Sredstvo za čišćenje: pasta za zube

Nanesite malu količinu bele paste za zube direktno na mrlje na drvenim površinama. Zatim, koristeći čistu krpu, utrljajte pastu za zube u drvenu površinu da biste uklonite mrlje. Blagi, abrazivni sastojak paste za zube s lakoćom uklanja mrlje. ( Pre početka, testirajte pastu na nekom neupadljivom delu drvene površine. )

2. Mrlje na kadi i WC školjci
Sredstvo za čišćenje: Coca-Cola

Coca Cola ne služi samo za gašenje žeđi. Kiselina sadržana u ovom veoma popularnom piću takođe može da ukloni mrlje od rđe na porcelanu. Sipajte Coca Cole u WC šolju ili kadu dovoljno da pokrije tragove rđe. Pustite da deluje tokom noći. Ujutro, rđe više nema! ( Napomena: Ovaj trik radi samo sa originalnom Coca-Colom. )

3. Mrlje od laka za kosu na uvijačima / peglama za kosu
Sredstvo za čišćenje: Aceton

Nežno trljajte metalnu površinu ohlađenog uvijača / pegle sa vatom natopljenom acetonom. Aceton rastvara ostatke laka za kosu, čineći da vaš figaro izgleda kao nov. Za mesta na kojima su se pojavile tvrdokorne mrlje, koristite malu količinu sredstva za čišćenje rerne sa čistom krpom. Nakon toga, očistite gvožđe sa vlažnom krpom da uklonite aceton .

VIŠE  Kako da očistim bižuteriju?

4. Mrlje od vodenog kamenca u vazama
Sredstvo za čišćenje: Deterdžent za mašine za pranje sudova u prahu

Stabljike cveta imaju ostavljaju u vazama masni trag, ali uz pomoć deterdženta koji se koristi za mašine za pranje sudova, u prahu, ove mrlje možete lako ukloniti. Sipajte deterdžent u dno vaze i napunite je sa toplom vodom. Onda sve to zajedno promućkajte. Posle oko sat vremena, vaza bi trebalo da bude kristalno čista.

5. Mrlje od dezodoransa ili šminke na odeći
Sredstvo za čišćenje: Najlon čarape

Ne možete ukloniti tragove dezodoransa ili šminke na odeći? Uklonite ih trljanjem najlon čarape preko mrlje što je pre moguće.

6. Mrlje od znoja
Sredstvo za čišćenje: Bebi puder

Zašto brinuti o mrljama ako ih možete sprečiti ? Postoji trik sa bebi puderom kada je u pitanju sprečavanje mrlja od znoja koje se pojavljuju na svetlim komadima odeće.

Preporučuje se zaprašivanje onih delova odeće koji idu ispod pazuha sa laganim slojem običnog bebi pudera, ali vodite računa da bebi puder nije na bazi kukuruznog skroba. Zatim ispeglajte zaprašeno područje, jer toplota iz pegle utrljava puder u tkaninu, stvarajući barijeru protiv znojenja.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *