5 namirnica za pretpraznično ubrzanje metabolizma

Istraživanja pokazuju da prosečan čovek dobije oko dva kilograma tokom novogodišnjih praznika. Ono što zabrinjava je to što činjenice govore da se dobijeni kilogrami retko i gube.

To znači da tokom nekoliko godina, možete značajno povećati težinu, samo tokom praznika.

Možda bi pravi korak bio razmisliti o načinima za ubrzanje metabolizma prije praznika, a u tome vam može pomoći sledećih nekoliko namirnica.

1. Ljute papričice

Habanero ili Jalapeno? Obe vrste. Ove paprike sadrže kapsaicin, sastojak koji može ubrzati metabolizam i do 20 odsto u roku od dva sata od kada ste ih konzumirali. Kapsaicin takođe povećava telesnu temperaturu i osnovnu stopu metabolizma ( stopu trošenja kalorija ).

2. Zeleni čaj

Ovaj čaj sadrži snažan antioksidans, EGCG, koji može da poveća oksidaciju masti i brzu mobilizaciju masnih naslaga. Zamenite popodnevnu kafu za šolju zelenog čaja.

VIŠE  Jesenje voće i povrće u borbi protiv raka

3. Nana / Menta

Dodavanje nane vašoj ishrani pomaže u regulaciji zdravlja creva i crevne faune. Zdrav stomak i zdravo funkcionisanje creva pomaže efikasnijem sagorevanju kalorija. Konzumirajte čaj od nane, dodajte ekstrakt nane u kafu ili šejk.

4. Jabukovo sirće

Ovo moćno sredstvo za ubrzavanje metabolizma balansira nivo šećera u krvi koji biva narušen kada konzumiramo nezdravu hranu. Višak šećera u krvi dovodi do skladištenje masti u organizmu. Stavite 2 kašičice jabukovog sirćeta u čašu vode i popijte ovaj napitak ujutru. On će momentalno ubrzati sagorevanje materija u vašem organizmu.

5. Citrusi

Ovi plodovi sadrže vitamin C, neophodan faktor koji pozitivno utiče na oksidaciju masti. Citrusi su takođe odličan izvor vlakana i vode i pomoći će vam da želju za hranom držite pod kontrolom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *