5 namirnica koje povećavaju libido

Spremite se za spremanje hrane!

Razlozi za nedostatak libida mogu da variraju od previše obaveza i rada pa do vaših poludjelih hormona.

Ovdje na pozornicu stupa hrana. Da, pripremite se da kažete: „Zaista jednostavno, ali to mi nije palo na pamet“. Evo pet ukusnih namirnica koje će vam povećati libido, i pomoći vam da se oslobodite odjeće.

  1. Šparoga

Šparoge su bogate B vitaminom, folatom koji pomaže povećanju proizvodnje histamina. Histamin je veoma  važan za povećanje spolnog nagona kod muškaraca i žena. Osim toga, ima i sugestivan oblik :). Samo kažem…

  1. Avokado

Prepun kalija, avokado utječe na povećanje libida kod oba spola. I oni su bogati folnom kiselinom koja osigurava energiju i izdržljivost – koji su važni da bi vaš libido bio obnovljen.

  1. Ljute papričice
VIŠE  Širite ljubav! 10 načina da vam svaki dan bude Valentinovo

Imate sreće ako volite ljuto i začinjeno. Ljute papričice sadrže kapsaicin, kemikaliju koja povećava protok krvi i aktivira oslobađanje endorfina, te poboljšava raspoloženje koje prirodno pumpa libido.

  1. Korijen make (maca)

Ova divna biljka iz Perua sadrži kemikaliju koja ima afrodizijačka svojstva. Također je prepuna minerala, masnih kiselina i amino kiselina. Nije loše za jedan korijen. Imajte na umu da se kod  Peruanaca također koristi za povećanje plodnosti.

  1. Lubenica

Lubenicu, neki stručnjaci nazivaju i „novom viagrom“. Lubenica sadrži citrulin, amino kiselinu koja opušta krvne sudove čime se povećava spolni nagon. Uživajte!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *