4 grickalice koje će vam pomoći da zaspete

Ako ste neprestano pospani, ali i dalje ne možete da zaspete, možda je problem u vašem biološkom satu. Srećom, sinhronizacija sa stvarnim vremenom može biti lagana poput uzimanja grickalica pred spavanje. Jedan od ključnih stvari koje biste trebali imati na umu: pred spavanje možete uzeti veličinu obroka koja odgovara užini, ne celom obroku

1. Banane i orasi u nemasnom mleku

Ova grickalica je napravljena sa 100 odsto žitarica, sa visokim sadržajem ugljenih hidrata koji će vam pomoći da uspostavite redovan dnevni ritam.

Nemasno mleko je bogato triptofanom, koji se u mozgu pretvara u serotonin i melatonin i može imati sedativno dejstvo.

2. Trešnje

Ovi plodovi zapravo sadrže pristojnu količinu ugljenih hidrata ( oko 24 grama po šolji ), i oni su jedan od retkih prirodnih izvora melatonina, hormona koji pomaže da se reguliše ciklus spavanja. Kao dodatni bonus, jedna šolja trešanja sadrži samo 100 kalorija.

VIŠE  10 razloga zašto biste trebali uneti više ribe u svoju ishranu

3. Integralni krekeri

Ako ste skloni da u krevetu jedete čips, pokušajte umesto njih porciju integralnih krekera. Ne samo da integralni krekeri imaju visok sadržaj ugljenih hidrata, nego su i dobar izvor vitamina B , koji može da spreči nesanicu. Pospite ih sa malo topljenog švajcarskog sira, koji sadrži proteine i kalcijum.

4. Bademov maslac na hleb

Ako preferirate jednostavna rešenja, ne možete pogrešiti sa kriškom integralnog hleba sa kašikom bademovog maslaca (bademi pružaju solidnu dozu magnezijuma, koji mogu da pomognu san i opuštanje mišića ). Lako je, brzo, i dovoljno bogato ugljenim hidratima koji će vam upumpati solidnu dozu insulina.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *