11 vrsta orgazma kod žena

Ili, 11 načina da joj pomutite razum u krevetu

Iako izgleda da je ovaj tekst posvećen muškarcima, vjerujem da će ga i mnoge žene smatrati interesantnim….

Da li ste znali da žene imaju mogućnost da iskuse jedanaest različitih oblika orgazma? Zamislite da ste tip ljubavnika koji zna više o ženskom tijelu nego što to ona sama zna. Koliko žene znaju o ovoj intenzivnoj i prijatnoj temi? Ne mnogo.

Stotine žena postavlja isto pitanje. Poenta je, niste jedini koji nema odgovor na njega, a veća pažnja posvećena potrebama vašeg partnera samo će pojačati njeno lučenje endorfina.

Jednostavno rečeno: i ona će poželjeti da uradi više za vas.

Većina muškaraca se osjeća počašćeno ukoliko znaju da je njihova partnerka sposobna da ima orgazam uopće. Ali naravno, postoji i grupica muškaraca koja posjeduje znanje o ovim ezoteričnim metodama postizanja seksualnog zadovoljstva. Velika većina muškog roda su neznalice o seksualnim željama svojih partnerki. A još je tužnija činjenica da ih to ne zabrinjava.

Dakle, što je uzrok ovome? Odgovor je jednostavan, i slučajno neočekivan: muškarci u našem društvu gaje intenzivan strah od ženske seksualnosti.

Većina žena su svjesne samo dvije vrste orgazma koje njihovo tijelo može postići ( drugi par rukava je da li su doživjele i ove dvije vrste orgazma ), a , nažalost, to važi čak i u post – feminističkoj eri. Dame, izgleda da same sebe zavaravate.

Ja ću da vam objasnim kako je do toga došlo. Vi ste ponovo osvojile mnoga od vaših prava, ali miješate oslobođenje sa neprijateljstvom.

Metroseksualnost je postala moderna reč. Ali, zapravo, ni ne postoji veliki broj ljudi na raspolaganju da uči žene o čudu zvanom žensko tijelo. Odvajanje muškaraca od njihove muškosti je bio veliki uspeh – za ekonomiju. Međutim, i žene su time mnogo izgubile.

Mali broj muškaraca su dobri ljubavnici. Pitajte bilo koju ženu i ona će vam to potvrditi. Sekspert se počinje učeći kako da je zadovoljim, pogotovo učeći kako da joj priuštim orgazam. Ovo zahtijeva dublje ulaženje u stvar, i ovladavanje svim načinima na koje žena može da doživi orgazam.

Dodajte malo ljubavi i svesti u svet veza i seksualnosti. Ljubav rastvara strah, svest rastapa neznanje. Počnimo sa vrstom orgazma za koju vjerojatno znate.

1 . Klitorisni orgazam

Ovaj orgazam je posljedica direktnog kontakta sa klitorisom. Jaki nadražaji proističu iz klitorisa i šalju prijatne valove kroz cijelo tijelo žene. Ženin klitoris je najosjetljivije područje na njenom tijelu – sa dva puta više nervnih završetaka nego što je to kod slučaj kod glavića penisa. Ako ste muškarac, zamislite sve nervne završetke u penisu sabijene u točku veličine klikera. Klitoris je toliko važan za osjećaj zadovoljstva da je osjećanje uzbuđenja uvijek prisutno u njemu u određenom stupnju. Zato klitoris tako reagira na različite vrste dodira.

Mada, ni to nije jednako kod svih žena. Osjetljivost klitorisa može biti potpuno drugačija od žene do žene. Postoje žene koje preferiraju blaži dodir. Druge žene dobivaju zadovoljstvo od intenzivniju stimulacije. I kod jednog dijela žena, klitoris je toliko osjetljiv da direktan kontakt sa klitorisom često nije prijatan, a ponekad može biti čak i neugodan.

Posle orgazma, klitoris često postaje izuzetno osjetljiv, do tačke u kojoj fizički kontakt može da bude bolan. Dobar seks partner će biti svjestan toga i dati ženi nekoliko minuta odmora prije nego što ga ponovo dodirne.

Ova vrsta ženskog orgazma može da se postigne u nekoliko različitih varijacija: postoji oralna stimulacija. Dame, čak i  ako vaš partner ne zna kako da ženi priušti oralni seks, pustite ga neka to učini za vas. Ali, uputite ga kao što biste uputile Stevie Vondera da vozi u nekoj mračnoj ulici Njujorka. Kada koristite ruke, uvek koristite prirodno podmazivanje, ili lubrikante na bazi vode. Uz seks igračke, također se moraju koristiti lubrikanti.

Klitoralni orgazam može biti vrlo intenzivan, ali mnoge žene ga opisuju „manje dubokim“ od drugih vrsta. Ipak, veoma je prijatan, a dobra stimulacija klitorisa može dobro začiniti ustaljeni seksualni život.

2 . Vaginalni orgazam

Ova vrsta ženskog orgazma tiče se vaginalnih zidova, i ostaje fokusirana na područje karlice ili donjeg stomaka. Ovo područje se, također, može širiti u ovisnosti od intenziteta iskustva. Materica, karlični mišići, a ponekad i anus će početi da kontraktira. Ove kontrakcije su tako jake da mogu čak istisnuti predmet kojim se stimulira vaginu ( ako se stimulira nekim predmetom ).

Za ovu vrstu orgazma nije potrebno mnogo vremena da se postigne, i ritmičko ulaženje je često najbolji način da se vaginalni orgazam postigne. Pravi seksualni partner će komunicirati sa svojom partnericom da sazna koji je položaj najbolji za nju da postigne orgazam. I voljan partner će također pokušati da ne ejakulira prije partnerice – i ovdje važi pravilo „Dame prve“.

Dobar dio žena ga opisuje kao „manje intenzivan“ od stimulacije klitorisa, međutim, ipak tvrde da ga osjećaju malo „dubljim“. Ovaj orgazam se osjeća kao pritisak koji polako raste i eksplodira duboko unutar vagine.

3.  G-točka orgazam

Ovaj orgazam počinje od G-točke i ostaje tamo dok se postiže vrhunac, ili intenzivno projuri kroz cijelo žensko tijelo. Kada je žena seksualno uzbuđena, tkivo oko mokraćne cijevi postaje ispunjeno krvlju iz parauretralnih žlijezda koje proizvode i pune tečnost prostate. Ovo je područje na prednjem zidu vagine podjednako tajanstveno i osjetljivo mjesto: G-točka.

Proces je zapravo sličan muškoj erekciji. I, rezultat je da se uretralni sunđer „diže“ ( tj. postaje tvrd ).  Ako ga dodirnete, osjetit ćete da je čvrst. Drugim riječima, ovo je ženski  „đoka“. Jedina razlika je da se, kod žena, sve dešava u unutrašnjosti vagine. Postoji nekoliko načina da stimulirate G-točku žene. Ritmičko guranje ili kružni pokreti trenja su najbolji za postizanje ove vrste orgazma. Isprobajte posebnu tantričku senzualnu masažu koja stimulira ovaj dio ženskog tijela. Ovaj orgazam će često dovesti do ženske ejakulacije.

VIŠE  Kako da vam erekcija traje duže?

Da bi se postigla ova vrsta orgazma, potrebno je više vremena, a mnoge žene kažu da je to posebno, duboko, intenzivno tjelesno zadovoljstvo, koje raste negdje u dubini sve dok cijelo područje donjeg stomaka i karlice ne eksplodira. I one često bivaju ponesene snažnim naletom euforične energije – često potpuno nesvjesne gdje su i što se dešava oko njih.

4. Ženska ejakulacija

Ukratko, ovaj moćan orgazam se postiže korištenjem drevne tantričke tehnike. Čisti neželjene emocije i ispunjava ženu sa lagodnim osjećajem, oslobađajućom energijom i osjećajem sreće i mira. Druge vrste ženskog orgazma, u usporedbi sa ejakulacijom, suviše su blage.

Ova vrsta orgazma formira duboku vezu između žene i njenog partnera. To je najsenzualnije što žena može doživjeti sa muškarcem.

5. A – točka orgazam

Ova vrsta orgazma postiže se stimulacijom oblasti duboko u vagini ( oko 7-10 cm ) na prednjem zidu vagine – preciznije na istom zidu gdje se nalazi i G-točka. Drugim riječima, ovo je dio osjetljivog tkiva na unutrašnjem prednjem kraju cijevi vagine, između cerviksa i bešike.

Ovaj orgazam je najlakše postiže pomoću ruku. Koristite istu tehniku koju koristite da stimulirate G-točku, ali u ovom slučaju, idite tako duboko dokle možete doći prstima. Jednostavno pokušavajte da je trljate, što dublje možete, to jest da prstima radite „dođi“ pokrete. I u osnovnom misionarskom položaju, čovjek treba da se duboko zabije u ženu tokom seksualnog odnosa.

Mnoge žene ovo smatraju izuzetno prijatnim osjećajem, dok se drugima to ne dopada, pa imajte i  to na umu.

Nakon orgazma, A – točka ne postaje osjetljiva kao klitoris, i lako možete da nastavite stimulaciju, dovođenje, žene na novi nivo zadovoljstva. Opet , ovdje je ključ komunikacija, tako da se morate uvjeriti da li ona uživa u tom što radite.

Ovaj orgazam žene opisuju kao vrstu laganog naleta strujanja koje ih dovodi do oštrog, erotskog vrhunca. Neke žene ovaj orgazam smatraju sličnim orgazmu G-tačke, dok neke smatraju da je bliže izuzetno jakom vaginalnom orgazmu. U svakom slučaju, vaša partnerica će biti uzbuđena samim time što uopće nešto znate o tome.

6. Duboki orgazam ( orgazam duboke točke )

Ovaj kralj orgazma se postiže tako što se stimulira dio vagine koji se nalazi na najnižem dijelu zadnjeg zida, neposredno prije grlića materice.

Direktna stimulacija duboke tačke će izazvati intenzivne orgazme. Neke dame ga uspoređuju sa analnim seksom. Kada se postigne ovakav orgazam on izaziva  potpuno oduševljene reakcije poput: „Ovo je prvi put da sam se osjećala ovako“, ili, „Vau! Što se događa?“. Ovaj poseban dio vagine nije odviše poznat, tako da mnoge žene nisu u stanju da dožive ovu vrstu orgazma. Ova vrsta ženskog orgazma može da se vrši pomoću prsta , također koristeći „dođi“ pokrete ( misli se kao da prstima pokazujete nekom da dođe ). Koristite i duboke i plitke poteze, a možete čak i da koristite dva prsta ako želite.

Napomena : Prvo pitajte ženu što ona osjeća kada dodirnete njen grlić – neke žene to vole, a druge to ne podnose.

7. U- točka orgazam

Ova vrsta ženskog orgazma rezultat je stimulacije duž malog prostora erektilnog tkiva koje se nalazi neposredno iznad i sa obe strane otvora uretre – to je mali dio kože između mokraćne cijevi i vagine. Ako ovaj dio tijela nježno pomazite sa prstom, jezikom, ili vrhom penisa, dobit ćete moćan erotski odgovor.

Svaka žena može da doživi bilo koji od gore navedenih ženskih orgazama. Međutim, postoji još nekoliko vrsta orgazma koji nisu tako česti. Njih navodimo u nastavku teksta.

8. Orgazam grudi

Ova vrsta orgazma događa se tokom vrhunca stimulacije ženskih grudi. Ženske bradavice su povezane sa nervnim završecima kod ženskih spolnih organa, a veliki broj žena osjeti direktnu vezu sa svojim klitorisom kada su bradavice stimulirane.

Mnoge žene osjećaju veće seksualno uzbuđenje kada su stimulirane bradavice. Međutim, ne mogu sve žene da dožive orgazam grudi, tako da ovo uglavnom zavisi od osjetljivosti bradavica.

9. Oralni orgazam

Ovaj orgazam mogu da iskuse žene koje su veoma osjetljive u predjelu usta. Usta igraju veliku ulogu u ljudskom seksualnom nervnom sistemu. To je razlog zašto ljubljenje izaziva uzbuđenje, i kod muškaraca i kod žena. Oralni orgazam može se postići pri svakoj intimnoj aktivnosti koja se vrši oralno, to jest ustima, kao što je ljubljenje, lizanje, sisanje, ili tokom oralnog seksa.

Od strane žena opisan je kao osjećaj koji počinje u ustima ( usnama ), a onda sjuri od usta do genitalija, zatim kroz ostatak njenog tijela.

10. Orgazam kože

Ovaj orgazam može se postići senzualnim trljanjem određenih dijelova ženskog tijela koji nisu direktno u vezi sa seksualnim nervnim sistemom. Postoje primjeri da su orgazme ove vrste doživljavale mnoge žene tokom tipične masaže, tretmana lica, kozmetičkog tretmana, itd..

11. Mentalni orgazam

Ova vrsta ženskog orgazma se može postići tokom vizualne i auditivne stimulacije. Primjeri takve stimulacije su filmovi, video klipovi, seksualno ponašanje izvođeno pred drugima, i seksualnim razgovorom tokom predigre. Žene postaju toliko uzbuđene da zaista mogu da dožive orgazam od samog uzbuđenja.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *