10 Iznenađujućih činjenica o seksu u braku

Svetski naučnici su došli do iznenađujućih statističkih podataka o tome koliko često bračni partneri uživaju pod plahtama. Kako se vi i vaš partner uklapate u ovu statistiku?

1. Većina bračnih parova ima seks 5 puta mesečno

Dakle, nešto više od jednom sedmično! Obavite to subotom ujutro, baš kao što odlazite na tržnicu, i možete se smatrati normalnim bračnim parom. Ako se ova statistika primeni na godišnjem nivou, bračni partneri imaju seks 58 – 68 puta godišnje. Tek nešto više nego samci!

2. 7,5 % venčanih parova tvrdi da svakodnevno imaju seks

Pitate se lažu li? I mi bismo voleli znati tačan odgovor. Ono što znamo je da 40% supružnika tvrdi da ima seks 3 – 4 puta sedmično. Pa evo, verovaćemo im!

3. 84% žena tvrdi da imaju seks sa svojim partnerom kako bi im ovaj bio voljan pomoći u kućanskim poslovima.

Podela kućanskih poslova je treći bitan faktor uspešnog braka – odmah nakon vernosti i zadovoljavajućeg seksualnog života. Ako i vi pripadate ovoj grupi supruga, nema razloga da se sekirate – neka i suprug oseti čari kućanskih poslova.

4. 17% supružnika imalo je vanbračnu aferu

Dakle, prljavih prevaranata nema tako mnogo. 91% supružnika smatra vanbračne afere pogrešnim, ali samo do 40 godine, naime od 40 pa nadalje, manje od 70% ispitanika smatra da je vanbračna afera uvek pogrešna.

5. Udane žene imaju dvostruko više šansi da dožive orgazam

Predanost u stabilnoj vezi i poverenje među partnerima dovodi do dvostruko većeg broja orgazama. Barem tako statistika tvrdi. 75% udanih žena doživljava orgazam, za razliku od neudanih u čijem slučaj je taj broj dvostruko manji.

6. Manje od 50% žena želi redovan seks nakon četiri godine braka

To, međutim, ne znači da je predstava završena. Tek 48% žena želi redovan seks nakon četiri godine braka. Ali postoji i svetlo na kraju tunela: istraživanja pokazuju da što su duže parovi u braku veća je mogućnost da će biti prilično seksualno aktivni, čak i u poznijim godinama. Ako ste u ovoj situaciji, ne brinite, želja će se pojaviti.

VIŠE  Širite ljubav! 10 načina da vam svaki dan bude Valentinovo

7. 12% svih bračnih partnera nije imalo seks barem tri meseca

Nekima će ovo zvučati kao potpuna katastrofa: 6% udanih žena tvrdi da više od godinu dana nisu imale seks sa svojim partnerom ( naučnici smatraju „brakom bez seksa“ odnos u kojem bračni partneri nisu imali seks ravno godinu dana ili manje od jednom mesečno ).

8. Jedna trećina bračnih parova je zainteresovana za sado – mazo seks ( BDSM i Bondage )

Davno prije 50 nijansi sive, parovi su bili veoma raspoloženi za eksperimentisanje. Ispitivanje koje je proveo Durex 2005 godine pokazalo je da je 10% bračnih parova probalo neku vrstu sadomazohizma prilikom seksualnog odnosa, a čak 30% njih prepustilo se vezivanju očiju, ili drugim oblicima vezivanja. Štaviše, istraživanje iz 1953. godine pokazalo je da 55% žena voli udarce tokom seksa!

9. Više od trećine bračnih parova oprobali su se u analnom seksu

Iako o tome neće rado govoriti, istraživanje iz 2013. godine pokazalo je da je 37,5% udanih žena u dobi od 18-44 godine imalo analni seks sa partnerom suprotnog pola.

10. 83% bračnih partnera imalo je odnose prije braka

Pobogu, 2016. je! Istraživanje je pokazalo još nešto: žene sa tačno dva partnera prije braka imale su dvostruko veću stopu razvoda od onih koje su prije braka imale 3 – 9 seksualnih partnera! U suštini, ako poredite svog supruga sa njegovim prethodnicima, onda je bolje da ih je više od jednog :)!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *