Kako da skinem stomak?

Mnogi misle da je jedini način da dobiju ravan stomak taj  da urade hiljadu trbušnjaka svaki dan. Dok trbušnjaci imaju svoju ulogu, većina mlohavih stomaka izazvani su nezdravom i toksičnom ishranom, te lošim držanjem.

Izbegavajte gazirana pića, žvake i pijenje na slamku

Većina crevnih gasova je posledica progutanog vazduha. Zamenite gazirana pića prirodnom limunadom i to će doprineti vašem ravnijem stomaku i te služiti detoksikaciji vašeg organizma. Žvakanje žvakaćih guma ne samo da pruža mogućnost da progutate vazdu , ali takođe zavarava probavni sistem da jedete. To znači da će probavni sistem početi da proizvodi sokove za varenje koje uzrokuju nadimanje i gasove, iako nema hrane koja se treba variti. Pijenje na slamku proizvodi sličan efekat.

Advertisement

Izbegavajte pšenično brašno i proizvode od testenine

Pšenica i namirnice od belog brašna kao što su kolači i testenine često nisu proizvedeni od celog zrna. Većina ovih namirnica ima malo ili nimalo vlakana, te mogu da blokiraju vaš organizam te izazvati nadutost i zatvor. Zamenite pšenicu sa slatkim krompirom, ovsom, crnim pirinčom i te  jedite puno povrća, salate, ribe i proizvoda od integralnog brašna.

Smanjite unos mlečnih proizvoda

Kada odrastemo, u našem organizmu ne postoje više enzimi koji mogu da apsorbuju hranljive materije u mleku. Varenje mleka onda postaje teško, stvarajući kiselinu u crevima. To remeti ravnotežu bakterija u crevima, izazivajući teškoće sa varenjem i smanjuje apsorpciju hranljivih materija. Šećer u mleku može da izazove probleme kod onih koji pate od Candide albicans, jer ona uspeva u slatkoj, kiseloj sredini, a mleko je kiselo.

Pijte biljne čajeve i toplu vodu

Topla voda sama od sebe umiruje probavu tako što opušta mišiće. Biljni čajevi koji će vam pomoći su kamilica i nana.

Izbegavajte stres

Kada ste pod stresom, vaše telo proizvodi kortizol – hormon koji luče nadbubrežne žlezde. Ovo pomaže da se proizvede određeni nivo šećera u krvi i uđe u krvotok ,  koji obezbeđuje energiju za „borbu ili bežanje“. Svaki višak

Kako do ravnog i zategnutog stomaka?

Kako do ravnog i zategnutog stomaka?

šećera koji se ne iskoristi skladišti se kao mast. Ovaj nadbubrežni mehanizam za preživljavanje nam je pomogao u ranijim stadijima razvitka da izbegnemo opasne životinje, ali naš organizam ne može da razlikuje takvu opasnost od rada, finansijskog ili emocionalnog pritiska. Nastavljanje stresa istovremeno znači da se ovaj hormon oslobađa, ali ne koristi, što dovodi do gomilanja viška masti.

VIŠE  Kako mršaviti bez dijete

Advertisement

Pripremite kupku u gorkoj soli

Kupke u gorkoj ( epsom ) soli su jedan od najjeftinijih, najjednostavnijih načina da usporite gomilanje viška masnoće na stomaku. Gorka so – ili magnezijum sulfat – se tradicionalno koristi za lečenje bolova u mišićima, sportskih povreda i za opuštanje. Najčešće ih koriste naturopati i osteopati kako bi  se smanjilo opterećenje i izbacili toksini, kao i da se povrati ravnoteža pH vrednosti tela. Ovu so možete kupiti u većini apoteka, a onda se opustite u toploj kupki.

Uzmite Lactobacillus acidophilus

Inače poznat kao prijateljska bakterija, Lactobacillus igra vitalnu ulogu u našim telima. Istraživači smatraju da su ovi probiotici suštinski povezani sa dobrim zdravstvenim stanjem i blagostanjem organizma, i u suštini pomažu telu izvući više hranljivih materija iz hrane koju jedemo. Neodstatkom ovih bakterija, naša crevna ekologija može bit izbačena iz ravnoteže izazivajući bol, oticanje i letargiju. One takođe mogu pomoći da se smanje posledice sindroma lenjih creva, s čime imaju problemi milioni žena. U ovom stanju, veliki prostori se razvijaju između ćelija zida creva, omogućavajući prodor bakterija, toksina i hrane u krvotok. Jedan od glavnih simptoma lenjih creva je otok i bol u stomaku, nadimanje i gasovi. Da biste se riješili ovog problema kupite kvalitetne organske kapsule Lactobacillusa, isključivo na organskoj bazi.

Vežba

Zbilja je važno raditi kardio vežbe ako želite ravan stomak. Ovo uključuje trčanje, biciklizam, plivanje i aerobik. Kickboks čini čuda kada je u pitanju struk.

Izbegavajte voće posle obroka

Kada se voće jede odmah posle obroka, ono počinje da fermentira, što izaziva gas i nadimanje. Vaš stomak će se nadimati a to vas može učiniti umornim, što će vam, opet, povećati potrebu za slatkišima. Izbegavajte voće u popodnevnim satima.

Aktivirajte trbušne mišiće

Stavite ruku na stomak i zakašljite se. Dok izduvavaju vazduh, stomačni mišići se stežu prema telu. Zadržite to držanje tokom dana. Držite ramena opuštena i dišite pravilno. Trebalo bi da budete u stanju da hodate, govorite, sedite, i idete u prodavnicu ovako. Nakon nekoliko nedelja, vaši stomačni mišići će biti jači i zategnutiji.

Advertisement

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *