7 načina na koji vježbanje poboljšava seksualni život

Vaš vodič da znojenjem postanete zauzeti 😉

Bolji seks počinje ovde

Ako želite da uznemirite duhove u spavaćoj sobi , biće dovoljno da zapertlate patike i bacite se na trening. Održavanje kondicije, ili da se formalnije izrazim, fizičke spreme, pomoći će vam ne samo da izgledate dobro – nego može poboljšati i vaš seksualni život.

Advertisement

Vježbanje apsolutno utiče na fizički intenzitet i kvalitet seksa. Seks je sam po sebi vrsta vežbe. ( Do sada ste bezbroj puta morali naići na internetu na članke u kojima se iznosi koliko kalorija se sagorijeva seksom ). Istraživanja pokazuju da vežbanje može i da poveća nivo testosterona, povećava protok krvi „tamo dole“, pa čak i da poboljšava kvalitet orgazma. Sada ću vam otkriti sedam bezobraznih načina na koji se vaše vježbanje može isplatiti ispod plahte. Ko bi rekao da biti znojav može biti tako seksi?

Povećava protok krvi

Ovo apsolutno ima smisla: što više vježbate, arterije su vam zdravije, uključujući i one između nogu. Vježbanje povećava fleksibilnost arterija, pa im je lakše da se prošire i potjeraju krv kroz vene. Kada su u pitanju muškarci, bolji protok krvi – jača erekcija.

Ali ne profitiraju samo muškarci. Na Univerzitet u Teksasu provedeno je istraživanje gdje je 35 žena dolazilo u dva navrata gdje im je puštan jedan putopisni film a nakon njega erotskii video. Prije jedne od ove dvije sesije, žene su 20 minuta vozile bicikla. Korišćenjem uređaja koji mjeri protok krvi u vagini, istraživači su otkrili da su žene bile 169 % više uzbuđene dok su gledale erotski video, nakon 20 minuta bicikliranja, nego kada je sesija protekla bez vožnje biciklom.

Povećava nivo testosterona

Vježbanje može značajno da utiče na podizanje nivoa testosterona. Jedna druga studija, na jednom drugom, Bejlor Univerzitetu, pokazala je da je nivo testosterona kod muškaraca bio najviši u toku od 48 sati nakon što su

Nije sve u poeziji, ima nešto i u snazi!

Nije sve u poeziji, ima nešto i u snazi!

podizali tegove.

U principu, ako se trudite ostati u formi, to vam može pomoći i da sačuvate nivo testosterona od pada. Studija koju je sproveo New England Research institut dokumentovala je da obim struka muškarca u korelaciji sa njihovim nivoom testosterona. Ustanovljeno je da je obim struka veći od 105 centimetara bio bolji predskazatelj nedostatka testosterona od ukupne težine.

Advertisement

Podiže samopouzdanje

Pre nego što kliknete na vijagru, pokušajte sa teretanom. Studije pokazuju da vježbanje može da izazove češću potrebu za seksom, te da vas čini pouzdanijim u krevetu. U velikoj studiji provedenoj na 31.000 muškaraca, istraživači iz Harvardske škole za javno zdravlje otkrili su da oni koji vježbaju energično 20 do 30 minuta dnevno imaju 30 % manje šanse da prijave erektilnu disfunkciju od muškaraca koji su pustili korijenje na kauču.

VIŠE  10 navika istinski srećnih parova

Nikada nije kasno da počnete ubirati prednosti vježbanja. Istraživači University of California, San Diego, dali su zadatak grupi muškaraca koji većinu dana provode sjedeći, ali inače su zdravi sredovječni muškarci da provedu u teretani jedan sat, tri do četiri puta nedeljno. Nakon devet mjeseci vježbanja, ispitanici su potvrdili  da je seks češći i više zadovoljavajući, te da su oni pouzdaniji u svoju alatku.

Daje snagu

Grubo rečeno: Čovječe, što si u boljoj formi, duže ćeš trajati u krevetu. U većini seksualnih položaja muškarac mora snažno da gura, tako da, logično, mora da ima jake mišiće leđa. Osim toga, kada si u formi, duže ćeš izdržati da ne ejakuliraš, a slabi trbušni mišići te mišići u području karlice mogu da utiču na kvalitet tvoje erekcije.

Poboljšava fleksibilnost

Probavanje novih pozicija u seksu zahtijeva malo mašte , ali ne samo to. Jednostavno, ako nisi dovoljno fleksibilan, uzalud se naprežeš da uradiš svaku iole avanturističku stvar u krevetu.

Ako ipak želite da budete malo nastrani ispod čaršafa, vježbajte. Može da vam to pomogne da malo razgibate svoje telo. Da održite mišiće fleksibilnim, joga i pilates su odlična opcija.

Diže i raspoloženje

Da li brinu o djeci ili prave spisak stvari koje moraj obaviti sledeći dan, žene su posebno sklone da odlutaju tokom seksa. A pošto, ženama, emocije igraju tako veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju, lutanje mislima može smanjiti seksualno zadovoljstvo. Srećom, vježbanje može da vam pomogne da dobijete više od  svog tijela i emocija u ovom trenutku. Joga i vježbe disanja mogu da vas nauče kako da odstranite spoljne smetnje, tako da možete da se koncentrišete u ovom trenutku.

Osjećate se poželjnijim

Vježba čini da izgledamo dobro i da se osećamo dobro te to povjerenje u sebe prenosi i u spavaću sobu. Istraživači Univerziteta u Arkanzasu ispitali su 450 studenata i otkrili da oni koji fizički spremni smatraju sebe poželjnijim i boljim u krevetu. Više od 90 % muškaraca koji su izjavili da redovno vježbaju više nego što to čini većina ljudi, takođe su rangirali svoju seksualnu želju i performanse, kao znatno iznad proseka. Među ženama, 80 % onih koje su vježbale četiri do pet dana u nedelji ocijenile su svoje seksualne performanse kao iznadprosečne, a 60 % njih smatra se natprosječno atraktivnim.

Advertisement

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *