5 namirnica koje povećavaju libido

Spremite se za spremanje hrane!

Razlozi za nedostatak libida mogu da variraju od previše obaveza i rada pa do vaših poludelih hormona.

Ovde na pozornicu stupa hrana. Da, pripremite se da kažete: „Zaista jednostavno, ali to mi nije palo na pamet“. Evo pet ukusnih namirnica koje će vam povećati libido, i pomoći vam da se oslbodite odeće.

Advertisement

1. Špargla ( Šparoga )

Špargla  je bogata u B vitamin folatom koji pomaže povećanju proizvodnje histamina. Histamin je veoma  važan za povećanje polnog nagona kod muškaraca i žena. Osim toga, ima i sugestivan oblik :). Samo kažem…

2. Avokado

Prepun kalijuma, avokado utiče na povećanje libida kod oba pola. I oni su bogati folnom kiselinom koja obezbeđuje energiju i izdržljivost – koji su važni da bi vaš libido bio obnovljen.

VIŠE  Neobično ponašanje posle orgazma?!

3. Ljute papričice

Advertisement

Imate sreće ako volite ljuto i začinjeno. Ljute papričice sadrže kapsaicin, hemikaliju koja povećava protok krvi i aktivira oslobađanje endorfina, te poboljšava raspoloženje koje prirodno pumpa libido.

4. Koren make ( maca )

Ova divna biljka iz Perua sadrži hemikaliju koja ima afrodizijačka svojstva. Takođe je prepuna minerala, masnih kiselina i amino kiselina. Nije loše za jedan koren. Imajte na umu da se kod  Peruanaca takođe koristi za povećanje plodnosti.

5. Lubenica

Lubenicu, neki stručnjaci nazivaju i „novom viagrom“. Lubenica sadrži citrulin, amino kiselinu koja opušta krvne sudove čime se povećava polni nagon. Uživajte!

Ko bi se tome nadao od lubenica?

Ko bi se tome nadao od lubenica?

Advertisement

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *