11 vrsta orgazma kod žena

Ili, 11 načina da joj pomutite razum u krevetu

Iako izgleda da je ovaj tekst posvećen muškarcima, verujem da će ga i mnoge žene smatrati interesantnim….

Da li ste znali da žene imaju mogućnost da iskuse jedanaest različitih oblika orgazma? Zamislite da ste tip ljubavnika koji zna više o ženskom telu nego što to ona sama zna. Koliko žene znaju o ovoj intenzivnoj i prijatnoj temi? Ne mnogo.

Advertisement

Stotine žena postavlja isto pitanje. Poenta je, niste jedini koji nema odgovor na njega, a veća pažnja posvećena potrebama vašeg partnera samo će pojačati njeno lučenje endorfina.

Jednostavno rečeno: i ona će poželeti da uradi više za vas.

Većina muškaraca se oseća počašćeno ukoliko znaju da je njihova partnerka sposobna da ima orgazam uopšte. Ali naravno, postoji i grupica muškaraca koja posjeduje znanje o ovim ezoteričnim metodama postizanja seksualnog zadovoljstva. Velika većina muškog roda su neznalice o seksualnim željama svojih partnerki. A još je tužnija činjenica da ih to ne zabrinjava.

Dakle, šta je uzrok ovome? Odgovor je jednostavan, i slučajno neočekivan: muškarci u našem društvu gaje intenzivan strah od ženske seksualnosti.

Većina žena su svesne samo dve vrste orgazma koje njihovo telo može postići ( drugi par rukava je da li su doživele i ove dve vrste orgazma ), a , nažalost, to važi čak i u post – feminističkoj eri. Dame, izgleda da same sebe zavaravate.

Ja ću da vam objasnim kako je do toga došlo. Vi ste ponovo osvojile mnoga od vaših prava, ali mešate oslobođenje sa neprijateljstvom.

Metroseksualnost je postala moderna reč. Ali, zapravo, ni ne postoji veliki broj ljudi na raspolaganju da uči žene o čudu zvanom žensko telo. Odvajanje muškaraca od njihove muškosti je bio veliki uspeh – za ekonomiju. Međutim, i žene su time mnogo izgubile.

Mali broj muškaraca su dobri ljubavnici. Pitajte bilo koju ženu i ona će vam to potvrditi. Sekspert se počinje učeći kako da je zadovoljim, pogotovo učeći kako da joj priuštim orgazam. Ovo zahteva dublje ulaženje u stvar, i ovladavanje svim načinima na koje žena može da doživi orgazam.

Dodajte malo ljubavi i svesti u svet veza i seksualnosti. Ljubav rastvara strah, svest rastapa neznanje. Počnimo sa vrstom orgazma za koju verovatno znate.

1 . Klitorisni orgazam

Ovaj orgazam je posledica direktnog kontakta sa klitorisom. Jaki nadražaji proističu iz klitorisa i šalju prijatne talase kroz celo telo žene. Ženin klitoris je najosetljivije područje na njenom telu – sa dva puta više nervnih završetaka nego što je to kod slučaj kod glavića penisa. Ako ste muškarac, zamislite sve nervne završetke u penisu sabijene u tačku veličine klikera. Klitoris je toliko važan za osjećaj zadovoljstva da je osećanje uzbuđenja uvek prisutno u njemu u određenom stepenu. Zato klitoris tako reaguje na različite vrste dodira.

Mada, ni to nije jednako kod svih žena. Osetljivost klitorisa može biti potpuno drugačija od žene do žene. Postoje žene koje preferiraju blaži dodir. Druge žene dobijaju zadovoljstvo od intenzivniju stimulacije. I kod jednog dela žena, klitoris je toliko osetljiv da direktan kontakt sa klikorisom često nije prijatan, a ponekad može biti čak i neugodan.

Posle orgazma, klitoris često postaje izuzetno osetljiv, do tačke u kojoj fizički kontakt može da bude bolan. Dobar seks partner će biti svestan toga i dati ženi nekoliko minuta odmora pre nego što ga ponovo dodirne.

Ova vrsta ženskog orgazma može da se postigne u nekoliko različitih varijacija: postoji oralna stimulacija. Dame, čak i  ako vaš partner ne zna kako da ženi priušti oralni seks, pustite ga neka to učini za vas. Ali, navigavajte ga kao što biste navigavale Stevie Vondera da vozi u nekoj mračnoj ulici Njujorka. Kada koristite ruke, uvek koristite prirodno podmazivanje, ili lubrikante na bazi vode. Uz seks igračke, takođe se moraju koristiti lubrikanti.

Klitoralni orgazam može biti vrlo intenzivan, ali mnoge žene ga opisuju „manje dubokim“ od drugih vrsta. Ipak, veoma je prijatan, a dobra stimulacija klitorisa može dobro začiniti ustaljeni seksualni život.

2 . Vaginalni orgazam

Ova vrsta ženskog orgazma tiče se vaginalnih zidova, i ostaje fokusirana na područje karlice ili donjeg stomaka. Ovo područje se, takođe, može širiti u zavisnosti od intenziteta iskustva. Materica, karlični mišići, a ponekad i

11 vrsta ženskog orgazma

Postoji 11 različitih vrsta ženskog orgazma. Koliko ih vi poznajete?

anus će početi da kontraktuju. Ove kontrakcije su tako jake da mogu čak istisnuti predmet kojim se stimuliše vaginu ( ako se stimuliše nekim predmetom ).

Za ovu vrstu orgazma nije potrebno mnogo vremena da se postigne, i ritmičko ulaženje je često najbolji način da se vaginalni orgazam postigne. Pravi seksualni partner će komunicirati sa svojom partnerkom da sazna koji je položaj najbolji za nju da postigne orgazam. I voljan partner će takođe pokušati da ne ejakulira pre partnerke – i ovde važi pravilo „Dame prve“.

Dobar deo žena ga opisuje kao „manje intenzivan“ od stimulacije klitorisa, međutim, ipak tvrde da ga osećaju malo „dubljim“. Ovaj orgazam se oseća kao pritisak koji polako raste i eksplodira duboko unutar vagine.

3.  G-tačka orgazam

Ovaj orgazam počinje od G-tačke i ostaje tamo dok se postiže vrhunac, ili intenzivno projuri kroz celo žensko telo. Kada je žena seksualno uzbuđena, tkivo oko mokraćne cevi postaje ispunjeno krvlju iz parauretralnih žlezda koje proizvode i pune tečnost prostate. Ovo je područje na prednjem zidu vagine podjednako tajanstveno i osetljivo mesto: G-tačka.

Advertisement

Proces je zapravo sličan muškoj erekciji. I, rezultat je da se uretralni sunđer „diže“ ( tj.postaje tvrd ).  Ako ga dodirnete, osetićete da je čvrst. Drugim rečima, ovo je ženski  „đoka“. Jedina razlika je da se, kod žena, sve dešava u unutrašnjosti vagine. Postoji nekoliko načina da stimulišete G-tačku žene. Ritmičko guranje ili kružni pokreti trenja su najbolji za postizanje ove vrste orgazma. Isprobajte posebnu tantričku senzualnu masažu koja stimuliše ovaj deo ženskog tela. Ovaj orgazam će često dovesti do ženske ejakulacije.

VIŠE  Ne moraju uvek mršavice osvojiti dečka

Da bi se postigla ova vrsta orgazma, potrebno je više vremena, a mnoge žene kažu da je to posebno, duboko, intenzivnotelesno zadovoljstvo, koje raste negdje u dubini sve dok celo područje donjeg stomaka i karlice ne eksplodira. I one često bivaju ponesene snažnim naletom euforične energije – često potpuno nesvesne gde su i šta se dešava oko njih.

4. Ženska ejakulacija

Ukratko, ovaj moćan orgazam se postiže korišćenjem drevne tantričke tehnike. Čisti neželjene emocije i ispunjava ženu sa lagodnim osjećajem, oslobađajućom energijom i osećajem sreće i mira. Druge vrste ženskog orgazma, u poređenju sa ejakulacijom, isuviše su blage.

Ova vrsta orgazma formira duboku vezu između žene i njenog partnera. To je najsenzualnije što žena može doživeti sa muškarcem.

5. A – tačka orgazam

Ova vrsta orgazma postiže se stimulacijom oblasti duboko u vagini ( oko 7-10 cm ) na prednjem zidu vagine – preciznije na istom zidu gde se nalazi i G-tačka. Drugim rečima, ovo je deo osetljivog tkiva na unutrašnjem prednjem kraju cevi vagine, između cerviksa i bešike.

Ovaj orgazam je najlakše postiže pomoću ruku. Koristite istu tehniku koju koristite da stimulišete G-tačku, ali u ovom slučaju, idite tako duboko dokle možete doći prstima. Jednostavno pokušavajte da je trljate, što dublje možete, to jest da prstima radite „dođi“ pokrete. I u osnovnom misionarskom položaju, čovek treba da se duboko zabije u ženu tokom seksualnog odnosa.

Mnoge žene ovo smatraju izuzetno prijatnim osećanjen, dok se drugima to ne dopada, pa imajte i  to na umu.

Nakon orgazma, A – tačka ne postaje osetljiva kao klitoris, i lako možete da nastavite stimulaciju, dovođenje, žene na novi nivo zadovoljstva. Opet , ovde je ključ komunikacija, tako da se morate uveriti da li ona uživa u tom što radite.

Ovaj orgazam žene opisuju kao vrstu laganog naleta strujanja koje ih dovodi do oštrog, erotskog vrhunca. Neke žene ovaj orgazam smatraju sličnim orgazmu G-tačke, dok neke smatraju da je bliže izuzetno jakom vaginalnom orgazmu. U svakom slučaju, vaša partnerka će biti uzbuđen samim time što uopšte nešto znate o tome.

6. Duboki orgazam ( orgazam duboke tačke )

Ovaj kralj orgazma se postiže tako što se stimuliše deo vagine koji se nalazi na najnižem delu zadnjeg zida, neposredno pre grlića materice.

Direktna stimulacija duboke tačke će izazvati intenzivne orgazme. Neke dame ga porede sa analnim seksom. Kada se postigne ovakav orgazam on izaziva  potpuno oduševljene reakcije poput: „Ovo je prvi put da sam se osećala ovako“, ili, „Vau! Šta se dešava?“. Ovaj poseban deo vagine nije odviše poznat, tako da mnoge žene nisu u stanju da dožive ovu vrstu orgazma. Ova vrsta ženskog orgazma može da se vrši pomoću prsta , takođe koristeći „dođi“ pokrete ( misli se kao da prstima pokazujete nekom da dođe ). Koristite i duboke i plitke poteze, a možete čak i da koristite dva prsta ako želite.

Napomena : Prvo pitajte ženu šta ona oseća kada dodirnete njen grlić – neke žene to vole, a druge to ne podnose.

7. U- tačka orgazam

Ova vrsta ženskog orgazma rezultat je stimulacije duž malog prostora erektilnog tkiva koje se nalazi neposredno iznad i sa obe strane otvora uretre – to je mali deo kože između mokraćne cevi i vagine. Ako ovaj dio tela nežno pomazite sa prstom, jezikom, ili vrhom penisa, dobićete moćan erotski odgovor.

Svaka žena može da doživi bilo koji od gore navedenih ženskih orgazama. Međutim, postoji još nekoliko vrsta orgazma koji nisu tako česti. Njih navodimo u nastavku teksta.

8. Orgazam grudi

Ova vrsta orgazma događa se tokom vrhunca stimulacije ženskih grudi. Ženske bradavice su povezane sa nervnim završecima kod ženskih polnih organa, a veliki broj žena osjeti direktnu vezu sa svojim klitorisom kada su bradavice stimulisane.

Mnoge žene osećaju veće seksualno uzbuđenje kada su stimulisane bradavice. Međutim, ne mogu sve žene da dožive orgazam grudi, tako da ovo uglavnom zavisi od osetljivosti bradavica.

9. Oralni orgazam

Ovaj orgazam mogu da iskuse žene koje su veoma osetljive u predelu usta. Usta igraju veliku ulogu u ljudskom seksualnom nervnom sistemu. To je razlog zašto ljubljenje izaziva uzbuđenje, i kod muškaraca i kod žena. Oralni orgazam može se postići pri svakoj intimnoj aktivnosti koja se vrši oralno, to jest ustima, kao što je ljubljenje, lizanje, sisanje, ili tokom oralnog seksa.

Od strane žena opisan je kao osećaj koji počinje u ustima ( usnama ), a onda sjuri od usta do genitalija, zatim kroz ostatak njenog tela.

10. Orgazam kože

Ovaj orgazam može se postići senzualnim trljanjem određenih delova ženskog tela koji nisu direktno u vezi sa seksualnim nervnim sistemom. Postoje primeri da su orgazme ove vrste doživljavale mnoge žene tokom tipične masaže, tretmana lica, kozmetičkog tretmana, itd..

11. Mentalni orgazam

Ova vrsta ženskog orgazma se može postići tokom vizuelne i auditivne stimulacije. Primeri takve stimulacije su filmovi, video klipovi, seksualno ponašanje izvođeno pred drugima, i seksualnim razgovorom tokom predigre. Žene postaju toliko uzbuđene da zaista mogu da dožive orgazam od samog uzbuđenja.

Advertisement

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *